RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uten motgangen ville jeg lagt opp

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hatt en god oppkjøring og er optimist før sesongstart.
Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hatt en god oppkjøring og er optimist før sesongstart. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen har møtt mye motgang i karrieren, men 27-åringen sier det er uhellene som har holdt henne motivert.

Jacobsen har vært gjennom mye i løpet av karrieren. I 2009 pådro hun seg brudd i ryggen, kjeven og albuen etter å ha veltet på sykkeltur, og i mars i år kolliderte hun med en lysmast under tremila i Holmenkollen.

Spesielt den første skaden satte henne tilbake, og det var ikke før sist sesong at hun virkelig begynte å vise seg fram i internasjonale renn igjen.

– Jeg har faktisk tenkt en del på det. Jeg hadde sannsynligvis gitt meg som utøver uten den motgangen. Det er nok motgangen i mange sammenhenger som har motivert meg til å holde på videre. For meg er det utviklingen og forbedringen som gir meg mest motivasjon, og ikke nødvendigvis resultatet i enden, sier hun til NTB.

– Høyere nivå

Etter en god sesongoppkjøring er Jacobsen optimist med tanke på å bygge videre på suksessen fra sist vinter.

– Jeg har hatt en vår og forsommer der jeg har «perset» på alt, egentlig. Løping, styrke, rulleski, det som går an å perse på. Det forteller at jeg hadde en god utvikling sist sesong og at jeg er på et høyere nivå enn jeg har vært noensinne. Det er ikke annet enn morsomt og motiverende, sier hun.

I tillegg til skadene har det ofte vært vanskelig å se hva som er Jacobsens beste distanse. Hun slo gjennom med et brak da hun ble verdensmester i sprint som 20-åring, men hun er ingen typisk sprinter. Ofte ser hun mer ut som en langdistanseløper.

– Jeg er en potet! Det er veldig genetisk. Jeg er ganske sterk, men ikke den raskeste. Jeg kan tåle å gå med mye syre, og i en langrennssprint presterer jeg ganske godt. Samtidig har jeg trent meg opp til å ha en ganske god utholdenhet som gjør at jeg kan prestere i de lengre rennene.

God nok til medalje

– Hva er målene dine denne sesongen?

– Jeg har egentlig ikke noe resultatmål. Jeg vet det høres veldig kjedelig ut, men jeg var god nok til å kjempe om medaljer sist vinter og bør være det i VM også. Jeg vil også prøve å bite fra meg i Tour de Ski én gang til. De to tingene blir det viktigste for meg, sier hun.

I fjor vinter imponerte Jacobsen stort under Tour de Ski. Hun ble nummer to bak Therese Johaug, og la grunnlaget for å komme på 3.-plass i verdenscupen.

– På en måte var jeg litt overrasket, men ikke like mye som mange andre. Jeg fikk brikkene på plass til Tour de Ski. Det var kanskje litt overraskende at det holdt til å være helt i toppen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere