- Utrolig deilig å slå hele møkka fra Oslo

VANT FINALEN: Stavanger Oilers er norgesmestere.

VANT FINALEN: Stavanger Oilers er norgesmestere. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Oilers er mestere etter finaledrama.

14.04.14 22:25

OILERS - VÅLERENGA 1-0:
4-2 i kamper
:

Stavanger Oilers er norgesmestere i hockey. Det ble klart etter at Vålerenga ble beseiret sjette finalekamp i DNB Arena mandag kveld.

Oilers-spiller Jean-Michel Daoust scoret kampens eneste mål i første periode, og seieren gjør at rogalendingene vinner sluttspillfinalen 4-2 i kamper.

- Beste laget vant
For tredje sesong på rad tar dermed Stavanger-laget hjem «bøtta», eller «byttå» som de sier i Stavanger.

- Det beste laget vinner til slutt. Selv om vi er pressa, vinner vi fire kamper, og det var planen vår, sier Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 etter kampen.

- Vi fikk ikke seriemesterskapet, men vi vant kongepokalen. Deilig, sier Thoresen.

Oilers-spiller Tommy Kristiansen kom samtidig med et lite stikk til Vålerenga.

- Utrolig deilig å slå hele møkka fra Oslo, sier Kristiansen til TV 2.

Oilers-eier Tore Christiansen, korrekt antrukket i gulldress, var i gledesrus etter seieren.

- Dette kan ikke beskrives med ord, det er helt ubeskrivelig. Du må bare kjøpe deg et hockeylag og oppleve det selv, sier han med glimt i øyet til TV 2.

- Det er dette vi spiller for. Å avslutte sesongen med seier, da er det deilig å ta ferie, for å si det sånn, sier Oilers-stjerne Christian Dahl Andersen til TV 2.

Oilers åpnet oppgjøret best, og det ble full jubel i en fullsatt ishall da Jean-Michel Daoust sendte hjemmelaget i føringen etter 14 minutter. Flere mål ble det ikke i første periode.

Gode keepere
Hjemmelaget Oilers skapte flere gigantsjanser i andre periode, og Vålerenga skal prise seg lykkelige for at det fortsatt sto 1-0 da perioden var over. Steffen Søberg sto som en levende vegg for Oslo-klubben.

I tredje periode fortsatte Oilers trykket mot gjestenes bur, og de virket å ha god kontroll. Vålerenga skapte også noen farligheter, men lyktes aldri å overliste Oilers-keeper Ruben Smith.

Sluttspillet har vært en publikumssuksess i 2014. I mandagens sjette finale i Stavanger vandret tilskuer nummer 100.000 i NM sluttspillet inn i DNB Arena.

Både tilskuersnittet og det totale antallet besøkende er det beste i norsk hocket sammenlignet med de fem tidligere sesongene, melder Håkan Sødergren i Elitehockey i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag