- Utrolig kjipt å stå her og føle at man har skuffet folk

LANGT NEDE: Lars Haugen satt igjen med en dårlig følelse etter tapet for Russland. Foto: Empics Sport / Pa Photos

LANGT NEDE: Lars Haugen satt igjen med en dårlig følelse etter tapet for Russland. Foto: Empics Sport / Pa Photos

De norske spillerne er langt nede etter OL-fiaskoen.

18.02.14 17:27

RUSSLAND - NORGE 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

SOTSJI (Nettavisen): Fire strake tap i OL sørger for at Norge må sette seg på første fly hjem til fedrelandet. Mot Russland sa det som ventet bom stopp tirsdag kveld.

- Vi er klare for å tilbringe hele kampen i egen sone, sa keeper Lars Haugen før kampen.

Det endte til slutt med et 4-0-tap, men Norge kan likevel være stolte av innsatsen mot et av verdens beste hockeylandslag, om ikke det beste. To av målene kom i tillegg i kampens siste minutter og ett av dem da Norge spilte med tomt bur.

- Føler man har skuffet folk
Lars Haugen sto en strålende kamp for Norge. Men han var langt nede da han snakket med Nettavisen etter kampen.

- Det er utrolig kjipt å stå her og føle at man har skuffet folk, sier Haugen til Nettavisen.

- Jeg er litt bitter. Skuffet over meg selv. Jeg vet at jeg kan bedre, og det er ikke ofte man får sjansen i OL. Mest sannsynlig bare én gang i karrieren, fortsetter han.

Patrick Thoresen mener marginene ødela for Norge.

- Det var en tøff match. Jeg synes egentlig vi følger kampplanen veldig bra gjennom hele kampen, men de får noen flaksemål. Gode spillere har ofte litt flaks. Men jeg synes ikke piffen går ut av oss for det. Jeg synes vi fortsetter å følge kampplanen vår, men så lenge vi ikke scorer mål, blir det jævlig vanskelig å vinne, sier Patrick Thoresen til Nettavisen.

Patrick Thoresen og de norske spillerne fant ikke nettmaskene mot Russland. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV

Og målscoringen er et nøkkelord.

Selv om Norge har gjort respektable kamper mot nasjoner som Canada og Russland, ryker man ut av OL med fire av fire tap. De norske gutta scoret bare tre mål i hele gruppespillet, nest minst av samtlige OL-lag.

- Jeg vet ikke om det har noe med selvtillit å gjøre. Vi scorer jo i første kampen mot Canada, og spiller egentlig bra mot dem. Men jeg vet ikke. Det er et jævlig vanskelig spørsmål. Åpningskampen er egentlig ganske god. Men vi klarer ikke å følge opp mot Finland, og kanskje vi mister litt den der «touchen» og følelsen mot dem. Men det var mot Østerrike vi skulle pumpe på og score mye mål. Der har hadde vi sjanser nok, men det er historie. Det er trist å si det, men det er historie nå, sier Thoresen.

- Hvor skuffet er du nå?

- Jeg blir jævlig skuffet, for jeg kjenner og spiller mot mange av disse spillerne vi har møtt gjennom hele turneringen. Det verste som er, er å tape mot venner, sier Russland-proffen.

- Må bli tøffere
Han får støtte av lagkamerat og kaptein Ole-Kristian Tollefsen.

- Når vi ikke scorer mer, vinner vi ikke kamper. Vi må bli tøffere inn på mål, du ser jo hvordan Russland scorer. De kaster pucker inn og har folk foran mål. Det er sånn man scorer, og det må vi lære av, sier han til Nettavisen.

- Har du som kaptein tatt tak i det i garderoben?

- Vi prøver å ta tak i det, men alle veit det. Det handler om treningsrutiner og mentalitet, det er ikke noe man bare kan knipse og forandre, sier Tollefsen.

Han legger samtidig til at han mener hele laget må bli bedre foran mål, ikke bare angrepsspillerne.

- Scorer for lite
Landslagssjef Roy Johansen er enig med sine egne spillere om at målscoringen var langt under pari i OL.

- Vi scorer for lite mål, og det er noe vi kommer til å snakke om og se på. Hvorfor gjør vi det? Men det er antagelig ikke noen lettvinte løsninger på det, sier Johansen.

Landslagssjefen roser spillerne for forsøket mot vertsnasjonen.

- Jeg synes at spillerne gjorde det dem kunne, sier Johansen.

- Spillerne selv er veldig kritiske til turneringen sett under ett?

- Ja. Det er klart, vi scorer for lite mål. Jeg skjønner det, men i dag er det den måten vi må spille på, skal vi ha en mulighet mot de store, mener landslagssjefen.

BOM: Aleksander Ovetsjkin var som alltid god, men her klarte han ikke å overliste Lars Haugen. Foto: Reuters / Grigory Dukor


- Drittmål

Lars Haugen mener flere av Russlands mål var ren uflaks.

- Det første og andre er drittmål. Fram til det begynner de å bli frustrerte. De banner og holder på. Men det blir tøft når de går opp til 2-0, sier han.

Mats Zuccarello måtte stå over Norges skjebnekamp med skade.

New York Rangers-spilleren ble truffet av en puck i hånda under gruppespillskampen mot Østerrike, og sto over mandagens trening. Tirsdag var hånden fortsatt ikke leget, og Zuccarello måtte dermed se Russland-kampen fra tribunen.

- Han har vondt i hånda. Men det første bildet viste ikke noe, sa en usikker Johansen.

I første periode gikk Norge ut med en fantastisk innstilling, og flere ganger måtte russerne bruke mye krefter på å forsvare seg. Da perioden var over, ledet Ovetsjkin & co bare 7-6 i skudd, mens den viktigste stillingen fortsatt sto 0-0.

- Vi måtte gå ut og ri av stormen, og det klarte vi i første periode, sier Johansen.

HOLDT NULLEN LENGE: Russland måtte vente til andre periode med å score.


Andre periode åpnet bra, men fem minutter ut scoret Alexandr Radulov kampens første mål. Han gikk «køksvegen» og lurte pucken inn mellom beina på keeper Lars Haugen, som frem til målet hadde stått en glimrende kamp. Alexander Bonsaksen burde muligens gjort en bedre jobb i forkant av scoringen.

Drøye tre minutter igjen av andre periode satte Ilja Kovaltsjuk inn 2-0 for Russland, og da skjønte de fleste hvor det bar hen.

I et siste forsøk på å komme inn i kampen, tok Norge ut keeper for å få en ekstra utespiller på banen. Da satt Aleksander Radulov pucken inn i åpent mål.

Like etter fastsatte Aleksej Teresjenko resultatet til 4-0. Dermed ble det et nytt tap på Norge.

- Det var tungt, men jeg føler at vi gikk inn med den rette innstillingen med å prøve og holde nullen så lenge som mulig. Vi har noen muligheter til å score i første periode, og kan få ledelsen hvis vi har veldig mye flyt. Vi følger kampplanen, men taper for et bedre lag, sier Jonas Holøs etter kampen.

Nå går turen tilbake til Norge. Fire strake tap sørger for det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.