- Varierer fortsatt mye i bakken

FORTSATT LITT Å GÅ PÅ: Kombinertgutta har fortsatt litt å gå på i hoppbakken, sier landslagstreneren.

FORTSATT LITT Å GÅ PÅ: Kombinertgutta har fortsatt litt å gå på i hoppbakken, sier landslagstreneren. Foto: Anniken Aalbu/norges Skiforbund (NTB scanpix)

Kombinertgutta mangler litt på hoppformen.

Landslagsgutta i kombinert har fysikken i orden, men det gjenstår fortsatt en jobb å gjøre i hoppbakken foran sesongstarten.

Akkurat det er ikke noe nytt i norsk kombinertsport.

– Vi er ganske bra i rute fysisk sett og i langrennssporet. I hoppbakken varierer det fortsatt for mye, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB.

Ingebrigtsen overtok som landslagstrener etter Kristian Hammer foran denne sesongen.

Det blir hans jobb å følge opp den sterke innsatsen i Sotsji-OL sist sesong.

Trønderen har i praksis vært tilknyttet landslaget i flere år gjennom en assistentrolle til Hammer og som trener for Granåsen skiteam.

Vektlegger hopping

I de fem siste dagene har laget trent hopping i Lillehammer. Onsdag var gjengen på vei til langrennstrening i skitunnelen i Torsby.

- Alle drar videre til Torsby unntatt Håvard Klemetsen. Han er forkjølet og reiser hjem til Trondheim, sier Ingebrigtsen.

- Klemetsen og familien er på vei til å flytte til Tromsø, og framover skal han kun bo i Trondheim i perioder når vi har treningssamlinger der, sier Ingebrigtsen.

20. oktober drar landslaget til Oberstdorf. Der venter en ukes trening med hovedvekt på hopping.

Lillehammer-samlinger

Etter hjemkomst til Norge igjen blir det langrennstrening og skitesting i Lillehammer i en fem-seks dager fra 3. november.

- Vi samles også i Lillehammer foran sesongåpningen på Beitostølen, sier Ingebrigtsen.

21.- og 22. november arrangeres NM i kombinert. Der blir hopping i Lillehammer den 21. og langrenn på Beitostølen dagen etter.

Også i fjor sesongåpnet kombinertfolket med NM på samme vis. Da ble Mikko Kokslien norsk mester.

Kokslien er på årets landslag sammen med Jørgen Graabak, Magnus Krog, Håvard Klemetsen, Jan Schmid, Magnus Moan og Thomas Kjelbotn. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.