*Nettavisen* Sport.

- Vi ble kanskje tatt litt på senga

Daniel Alfredsson og Sverige sikret 1-0-seier og viktige poeng mot Sveits fredag. Foto: Claudio Bresciani / Tt (/ NTB scanpix)

Men til slutt holdt det til en knepen seier for Sverige mot Sveits.

14.02.14 18:58

Den svenske veteranen og storscoreren Daniel Alfredsson (41) roste målvakt Henrik Lundqvist etter å ha ordnet 1-0-seier for Sverige i OL-kampen mot Sveits fredag.

Med seieren styrer VM-vinner Sverige mot kvartfinale i OL-turneringen som vinner av gruppe C. Ett poeng mot Latvia søndag vil være nok.

Kampen var en reprise på fjorårets VM-finale. Sveits var nok en gang solid bakover og giftig på sine mange kontringer, men sveitserne klarte aldri å overliste New York Rangers' sisteskanse. «Henke» hadde stengt buret for kvelden.

Tett og jevnt

– Det var en tett og jevn kamp. Sveitserne begynte bra og fikk oss dit de ville. Vi slurvet for mye med pucken og ble kanskje tatt litt på senga, men Henke spilte stort i mål og holdt oss inne i kampen, sa Alfredsson til svensk TV 3.

Kampen ble avgjort sju minutter før slutt da backen Erik Karlsson ladet kanonen. Alfredsson, som for tiden tjener sine dollar i Detroit Red Wings, var våkent framme og satte returen i mål. Målet ble kampens eneste.

Sveits har 1-1 i målforskjell etter to kamper. Onsdag vant laget 1-0 over Latvia etter scoring åtte sekunder før slutt.

Flere veteraner

Også hos Tsjekkia, som slo Latvia 4-2 fredag, var det veteraner som utmerket seg. Kampen var lenge jevn, men tsjekkerne viste seg som det beste laget og avgjorde kampen i løpet av en solid midtperiode.

Evigunge Jaromir Jagr scoret 2-1-målet og fikk en tidlig bursdagsgave. Lørdag fyller NHL-spilleren 42 år.

En annen 42-åring markerte seg også. Petr Nedved (42) hadde assist på 4-2-mål, og det var hans første målpoeng i OL på 20 år. Nedved spilte for Canada i Lillehammer-OL, hvor canadierne tok sølvet bak Sverige.

Søndagens kamper går mellom Sverige og Latvia, Tsjekkia og Sveits. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag