*Nettavisen* Sport.

- Vi er i en kjempeposisjon

GOD START: De norske hockeygutta jubler for seieren mot Danmark. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

De norske hockeygutta ser lyst på VM-fortsettelsen.

Brødrene Mathis og Ken André Olimb har vært blant Norges framtredende offensive spillere så langt i VM. I neste kamp mot Sverige kan de trolig slippe seg enda mer løs.

Full poengpott på to kamper har gitt et strålende utgangspunkt. Drømmen om kvartfinale lever, men først og fremst har de norske ishockeyguttene alt å vinne i de fem tøffe kampene som kommer.

- Nå har vi satt oss i en kjempeposisjon før fortsettelsen. Det er bare å kline på i neste match, sier Mathis Olimb til NTB.

Han åpnet med en kremassist til kaptein Anders Bastiansen i forkant av 3-0-målet mot Italia. I 4-3-triumfen over Danmark ble det to nye målpoeng for Frölunda-spilleren.

- Det (Danmark) er et veldig bra hockeylag. Derfor blir vi så glade også. Vi føler at vi slo et kanonlag, sa Norges poengkonge etter den viktige seieren.

Samlet
Han er ydmyk og passer på å rose medspillerne. Det er liten tvil om at seieren over Danmark – som har fem NHL-proffer i troppen – var et resultat av en solid laginnsats.

- Vi er ikke noe stjernelag, men vi kjører for hverandre. Det er en herlig gjeng.

Noen adjektiver tilfaller også lillebror Ken André.

- Han var fantastisk. Han gjorde så å si det han ville utpå der.

Viktig scoring
Nettopp Ken André Olimb scoret Norges viktige andremål i en kamp der Danmark ledet 2-0 etter tre minutter. En fin pasning fra Morten Ask, litt hjelp fra Sondre Olden og en frekk finte – brått sto det 2-2.

- Det var helt sykt. Følelser opp og ned hele kampen. Men vi følte ikke at de var noe bedre, heller tvert imot, sa 25-åringen som til daglig spiller i tyske Düsseldorf til NTB.

- Deilig å få motbevist kritikerne som mente at dere hadde liten sjanse i VM?

- Selvfølgelig. Men det er alltid deilig å slå Danmark.

- Hva tenker du om veien videre?

- Det er ikke noe press, men bare å fortsette. Det er deilig, sier lillebror Olimb.

Norge møter Sverige til tredje kamp i gruppespillet tirsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.