RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi hadde aldri tillatt det i Norge

NY SPONSOR: Fra og med denne sesongen skal svenske Charlotte Kalla og de øvrige svenskene gå med McDonalds-logoen på skidressen.
NY SPONSOR: Fra og med denne sesongen skal svenske Charlotte Kalla og de øvrige svenskene gå med McDonalds-logoen på skidressen. Foto: Jonathan Nackstrand (NTB scanpix)
Svenskenes nye sponsor vekker reaksjoner.

For et par uker siden ble det klart at de svenske landslagsløperene i langrenn har fått hurtigmatkjeden McDonalds som ny hovedsponsor.

Dette vekker reaksjoner i Norge.

Den svenske avisen Expressen skriver tirsdag at en lignende sponsoravtale aldri hadde vært aktuelt i det norske landslaget.

- Uansett hvor mye McDonalds vil betale, så hadde de aldri fått sponse våre løpere, forteller Norges sponsoransvarlig, Bernt Halvard Olderskog.

Hurtigmatkjedens involvering med det svenske landslaget har også ført til diskusjon i Sverige og mange mener at McDonalds, som serverer en type mat som ikke akkurat forbindes med toppidrett, ikke bør sponse langrennsløperne eller andre idrettspersonligheter.

Olderskog mener det handler om å sende ut riktig signal til folk.

- Vi har et verdigrunnlag som er viktig for oss. Vi har sponsorer som har sunne verdier og selger for eksempel frukt og grønt. Da hadde det vært helt feil å inngå et samarbeid med noen som står i helt motsatt ende av skalaen.

Hos det svenske landslaget ser de ingen problemer med avtalen.

- Jeg tror man lever litt i fortiden om man tror at McDonalds kun tilbyr søppelmat. Det er en grunn til at de er med her og det er for å endre på dette. Folk må selvsagt skjønne at våre løpere ikke skal leve på McDonalds-mat, men dette samarbeidet gir oss bedre økonomiske vilkår for å drive med det vi holder på med, sier landslagssjef Rikard Grip om saken.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere