- Vi har ikke råd til dette

SKADET: Her må Mats Trygg forlate banen. Det kan være svært dårlige nyheter for Norge.

SKADET: Her må Mats Trygg forlate banen. Det kan være svært dårlige nyheter for Norge. Foto: Lise Åserud / (NTB scanpix)

Mats Trygg måtte forlate isen under kampen mot Canada.

13.02.14 23:49

Norge - Canada 1-3:

SOTSJI (Nettavisen): Det var ikke smågutter som møtte Norge torsdag kveld. Anført av Pittsburgh Penguins-stjernen Sidney Crosby stilte Canada et knallsterkt lag.

Canada regnes sammen med Russland som de største favorittene til å gå helt til topps i turneringen, men Norge hang bra med og tapte til slutt bare 1-3

For Norges del holdt mange pusten da Mats Trygg måtte hjelpes av banen etter å ha fått en trøkk og muligens slo opp en gammel leddbåndskade i tredje periode.

- Har ikke råd til det
Roy Johansen forteller at man må vente til fredag morgen med å få svar på om Trygg er ferdigspilt i OL.

- Jeg vet ikke så mye om den skaden. Han har fått seg en trykk i ett av knærne. Vi må avvente og se. Men vi har ikke mange backer, og jeg synes Trygg gjorde det veldig bra den tiden han spilte. Han var tilbake der han har vært på topp, den tiden han spilte, og det er selvfølgelig synd hvis ikke han fullfører turneringen, sier Johansen.

- Vi har ikke råd til å miste en av våre etablerte backer, som har erfaring fra store turneringer. Vi får bare krysse fingrene og håpe han kan være med videre, fortsetter Johansen.

- Hva gjør du hvis han ikke kan være med videre?

- Da må andre «steppe opp». Men det kan bli tøft, kampene kommer tett, og vi trenger en Trygg i form, sier han.

BEKYMRET: Roy Johansen krysser fingrene for Mats Trygg. Foto: Jon Eeg / (NTB scanpix)

Fornøyd landslagssjef
Landslagssjef Roy Johansen var stolt av laget da han møtte pressen etter kampen.

- Det er veldig gledelig at vi viser det trøkket man skal ha når man tar på seg drakta. Alle jobber hardt, blokker skudd, har glød og trøkk i det vi gjør. Vi hadde den desperasjonen man må ha, det gleder meg, sier Johansen til Nettavisen og det norske pressekorpset torsdag kveld.

Canada-trener Mike Babcock roste Norge etter kampen.

- De kjempet bra og var tydeligvis godt forberedt. De gjorde det vanskelig for oss. Alle tror det bare er å kjøre over dem, men Norge ville ting de også. Jeg er glad vi vant til slutt, sier Babcock på pressekonferansen.

Glad for Haugen
Da han blir spurt om hva han er mest fornøyd med etter åpningskampen mot Canada, svarer Johansen kontant «Lars Haugen». Keeperen har ikke spilt en kamp siden 15. desember, men var strålende i det norske målet torsdag kveld.

- Jeg er veldig fornøyd med ham. Man får en bråstart når du møter Canada etter åtte ukers opphold, men han var bra, og det var veldig gledelig, sier Johansen.

Mats Zuccarello Aasen var igjen tilbake på det norske landslaget torsdag kveld. Norges eneste NHL-stjerne var på isen i 23,57 minutter, bare slått av Jonas Holøs og Ole-Kristian Tollefsen.

- Avhengig av alle
Zuccarello roste den norske lagånden etter 1-3-tapet.

- Jeg synes vi gjør en bra jobb alle sammen. Vi er ikke et individuelt lag, vi er et lag som er avhengig av alle, sier Zuccarello etter kampen.

Den første perioden gikk Norge respektløst til verks og kom til flere store sjanser i Bolshoy Ice Dome. Etter de første 20 hadde Canada ni skudd på mål, Norge åtte, men Norge hadde kanskje de største sjansene.

Nærmest kom Morten Ask, som fikk en kjempemulighet med ti minutter igjen av første periode. Han fikk pucken alene foran mål, men klarte aldri å løsne skudd.

I andre periode var det et heltent Canada som entret isen. Norge ble trykket tilbake, og det hadde ligget i luften lenge da Shea Weber sendte Canada i føringen med et skudd fra blålinja. Lars Haugen hadde vært god i det norske målet, men så ikke noe til pucken før den lå i målet bak ham.

KANON: Lars Haugen kunne ikke gjøre mye med Webers kruttskudd. Foto: Mark Humphrey / (Ap)


Mannen med børsa
Weber er for øvrig mannen som skjøt hull i nettet under OL i 2010 i en kamp mot Tyskland, dermed er det er ingen overraskelse at den mannen har trykk i børsa.

Jamie Benn økte til 2-0 fem minutter før slutt i andre periode, noe som holdt seg ut perioden.

Norge startet siste periode i power play, og det tok de norske gutta bra vare på. Patrick Thoresen styrte inn reduseringen for Norge etter bare ett minutt etter skudd av Mathis Olimb, og håpet om sensasjon var gjenopplivet.

Men minuttet senere økte igjen Canada ledelsen, da Drew Doughty ålet seg gjennom og satte pucken i nettet bak Haugen.

Dermed endte det med et hederlig 1-3-tap i Norges OL-åpning.

Norges neste mulighet i OL kommer allerede fredag klokken 18 norsk tid. Da venter Finland for Roy Johansens menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag