RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ikke vunnet noe ennå

VANT IGJEN: New York Rangers tok sin femte strake seier i sluttspillet og leder nå 2-0 mot Montreal.
VANT IGJEN: New York Rangers tok sin femte strake seier i sluttspillet og leder nå 2-0 mot Montreal. Foto: Graham Hughes (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mats Zuccarello og New York Rangers leder 2-0 i semifinalen.

MONTREAL - NY RANGERS 1-3:

New York Rangers vant hele 7-2 i den første kampen mot Montreal Canadiens i best-av-sju-serien i semifinalen i NHL-sluttspillet. For Montreals del var det ekstra ille at stjernekeeperen Carey Price pådro seg en skade.

Price er ute av spill resten av kampserien. Det er en enorm fordel for New York Rangers, men det så også ut til å motivere Montreal da lagene møttes til kamp to.

Canadiens satte Rangers og målvakt Henrik Lundqvist under press fra første stund, og tok også ledelsen gjennom Max Pacioretty da Mats Zuccarello ikke klarte å klarere pucken foran sin svenske keeper.

- Langt igjen

Zuccarello og Rangers svarte umiddelbart. Nordmannen jobbet hardt foran mål da et skudd fra Ryan McDonagh gikk forbi unggutten Dustin Tokarski, som fikk keeperplassen på bekostning av den erfarne andrekeeperen Peter Budaj.

Rick Nash ga Rangers ledelsen helt på tampen av første periode, med sitt andre mål på to kamper, og Martin St. Louis økte til 3-1 midtveis i den andre.

Det ble sluttresultatt, til tross for at Montreal Canadiens pepret Lundqvist med hele 41 skudd.

- Det er jo moro, men langt igjen. Ikke noe er vunnet ennå, så fokus er på neste kamp. Men en bra start, sier Zuccarello til Nettavisen.

Hyller Lundqvist

Rangers' trener, Alain Vigneault, er ikke i tvil om at Lundqvist reddet Broadway-laget fra tap.

- Han er den eneste grunnen til at vi fortsatt var med i kampen. De fikk 1-0, så snudde det gjennom vår heldige utligning innen et minutt etterpå. Det forandret kampen litt, mener Vigneault.

Også Montreals trener mener Lundqvist ble avgjørende.

- Jeg er fornøyd med lagets innsats. Grunnen til at vi tapte, er Henrik Lundqvist. Han var fenomenal. Jeg liker hvordan vi tilnærmet oss denne kampen, men du trenger litt flyt. Da kan ting snu fort i et sluttspill, sier Michel Therrien.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Angrer ikke

Therrien angrer heller ikke på at han lot Tokarski (24) debutere i stedet for å gå med det tryggere valget i Peter Budaj (31).

- Dustin spilte bra. Jeg er fornøyd med beslutningen vår.

- Hvorfor valgte dere Tokarski i stedet for Budaj?

- Den viktigste grunnen er merittene hans. Han er en vinner. Jeg synes han spilte godt. Vi snakket med Peter i morges og han reagerte som en profesjonell. Det er tøft for ham, selvfølgelig. Dette er tøffe beslutninger, men vi må ta dem.

New York Rangers leder 2-0 i best-av-sju-serien og trenger dermed bare to seirer til for å sikre sin plass i Stanley CUp-finalen.

I den andre semifinalen leder Chicago Blackhawks 1-0 mot Los Angeles Kings.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere