Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ingenting å tape

ALT AVGJØRES I SISTE KAMP: New York Rangers har kommet sterkt tilbake i NHL-sluttspillet.
ALT AVGJØRES I SISTE KAMP: New York Rangers har kommet sterkt tilbake i NHL-sluttspillet. Foto: Elsa (Afp / NTB scanpix)
New York Rangers strutter av selvtillit før syvende sluttspillkamp.

NY RANGERS – PENGUINS 3-1 (3-3 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers har aldri slått Pittsburgh Penguins i en sluttspillrunde, og de har heller ikke kommet tilbake og vunnet etter å ha ligget under 3-1 i kamper.

Men akkurat det bryr ikke Mats Zuccarello seg om foran den syvende og avgjørende kampen mellom lagene, som spiller natt til onsdag norsk tid.

- Det som har skjedd for 20 år siden kan ikke vi gjøre noe med. For de som er her inne nå, er dette første sjanse til å slå Pittsburgh. Det får vi prøve på, sier Zuccarello til Nettavisen.

Natt til onsdag har Rangers altså muligheten til å bryte statistikken, men veien dit har vært hard.

Selvtillit
Etter fem sluttspillkamper så det stygt ut for Rangers. Penguins hadde tatt ledelsen 3-1 i kamper og hadde muligheten til å avgjøre på hjemmebane. Da reiste blåtrøyene fra Broadway seg, og knuste Penguins 5-1. Oppturen fortsatte natt til mandag med 3-1 seier og utligning i kamper til 3-3. Det har gitt Rangers blod på tann.

- Det er klart vi har bra selvtillit. Nå har vi jo vunnet to på rad, så vi får prøve å ta med oss det her videre. Det blir en tøff og avgjørende kamp. Vi får prøve å komme ut i samme tempo og holde spillet vårt oppe. Da skal vi ha en god sjanse, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarellos rekkekamerat, Derick Brassard, hevder at Rangers har et gunstig utgangspunkt foran siste kamp, og kan senke skuldrene.

- Helt ærlig, så er det ikke noe press. Vi har ingenting å tape. Det var Pittsburgh som ledet 3-1 og nå har vi utlignet. Nå gjenstår det én kamp og alt kan skje. Vi har stor selvtillit og vi har vært gode på bortebane i hele år, sier Brassard til Nettavisen.

Stjernerekke
Sammen med Benoit Pouliot har de dannet Rangers sin beste rekke i sluttspillet. Zuccarello og Pouliot har plukket åtte målpoeng så langt, mens Brassard har syv. For sånt spill høster man ros fra hovedtrener Alain Vigneault.

- Den rekken har scoret mange viktige mål for oss. Jeg har sagt dette mange ganger før, men den har vært vår beste rekke siden jul, sier Vigneault.

Hvis Rangers fortsetter å spille som de har gjort de siste to kampene, er muligheten for avansement gode. Men Zuccarello vil ikke gå så langt som å si at Rangers går inn i kampen med et overtak.

- Det er 50-50. De har hjemmebane, vi kommer inn med litt selvtillit. Det er ikke noen som har overtaket. Det er nok små marginer som avgjør, sier Zuccarello til Nettavisen.

Den siste sluttspillkampen mellom New York Rangers og Pittsburgh Penguins spilles natt til onsdag norsk tid i Pennsylvania. Vinneren vil møte vinneren av Montreal Canadiens og Boston Bruins til semifinale i NHL-sluttspillet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!