RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi må bare kline til

INNBITT: Brødrene Mathis Olimb (til venstre) og Ken-André Olimb brettet opp ermene etter tapet for Frankrike 17. mai.
INNBITT: Brødrene Mathis Olimb (til venstre) og Ken-André Olimb brettet opp ermene etter tapet for Frankrike 17. mai. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Ishockeygutta har ikke gitt opp kvartfinalehåpet.

Tre strake tap har forstyrret kvartfinalesjansen, men ikke ødelagt moralen i den norske ishockeytroppen. Alt som gjelder søndag er seier over storlaget Tsjekkia.

To eller aller helst tre poeng vil gjøre situasjonen lysere, men flere lag er med i kampen om kvartfinaleplasser. Bak Sverige og Canada er det jevnt mellom Frankrike, Tsjekkia, Slovakia, Norge og Danmark.

Danskene slo tsjekkerne 4-3 etter straffeslag 17. mai. Det må kunne betegnes som en liten håndsrekning til Norge, men innebærer også at Tsjekkia er i poengnød før møtet med Norge.

Pottetett tabell
- Kvartfinale har alltid vært et hårete mål, for vi vet hvor tøft det er. Men det er ikke kjørt. Vi har seks poeng å spille om, og det er potte tett bak Sverige og Canada, sa Mathis Olimb, som igjen var god mot Frankrike, etter lørdagens kamp.

Kaptein Anders Bastiansen er ikke i tvil om hva som er målet:

- Vi går ut for å prøve å vinne. Noen ganger går det, noen ganger går det ikke. Tsjekkia er i utgangspunktet et bedre lag enn oss, men vi skal gjøre alt vi kan. Vi har slått dem før, og vi skal prøve igjen, sa han til NTB.

Norge kom til mesterskapet i Minsk som «underdogs», men trygget raskt plassen i elite-VM med seirer over Italia og Danmark.

Utfordrerposisjon
Nok en gang skal Roy Johansens menn forsøke å slå nedenifra mot tsjekkerne.

- Vi er utfordrere og må bare kline til. Vi må ha flere poeng for å gå til kvartfinalen, så vi gir alt og ser hvor langt det rekker, sier Ken André Olimb.

- Det er kanskje lettere å knipe poeng mot Tsjekkia enn Canada?

- De matchene er begge supertøffe. Vi må være sykt desperate og gode, vurderer tysklandsproffen.

I tirsdagens kamp mot Sverige klarte Norge å frustrere favoritten og ledet en stund 1-0. Noe av det samme kan være oppskriften søndag.

- Jeg tror vi skal prøve å holde nullen så lenge som mulig. Da er det mulig å få gjøre dem frustrerte, kanskje få noen utvisninger. Så får vi bygge på det vi får, sier backkjempen Jonas Holøs. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere