*Nettavisen* Sport.

- Vi ønsker å være med i toppen

VANT TIL SLUTT: Storhamar gikk seierende ut av et langvarig oppgjør mot Sparta søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Storhamar med sliteseier etter Oilers-nedturen.

18.01.15 23:30

STORHAMAR - SPARTA 4-3 e. str.

Tidligere i uka gikk Storhamar på en kraftig 1-5-smell hjemme mot Stavanger Oilers. Toppoppgjøret kan muligens ha avgjørt gullkampen i Getligaens grunnspill.

Akkurat det tenker ikke Storhamar-back Lars Løkken Østli mye på. Han forteller at laget heller konsentrerer seg om å finne tilbake til taktene som har plassert dem på andreplass i ligaen.

- Det er klart at vi satte oss i en verre posisjon med det tapet. For oss er det viktigere å fokusere fra kamp til kamp, og ikke tenke så mye på tabellen.

- Vi ønsker å være med der oppe i toppen, sier Østli til Nettavisen.

- Billige baklengs

Søndag tok Storhamar imot Sparta til ny hjemmekamp i OL-amfien. Hedmarkingene trengte å få orden spillet igjen raskt om det i det hele tatt skal være litt spenning øverst på tabellen.

Det gikk delvis bra for hamarlaget, men det tok veldig lang tid å avgjøre mot sarpingene. Først da Luke Moffatt satte inn Storhamas tredje straffe etter spilleforlengelsen, falt avgjørelsen foran drøyt 3000 tilskuere i Hamar OL-amfi.

- Det ble litt sjansesløsing og noen billige baklengs etter slurv i andre periode. Vi startet bra og styrte spillet, men så ble vi litt rotete og tok litt for store sjanser. Det slapp dem inn i kampen, mener Østli.

Eirik Skadsdammen fikset ledelse for vertene etter én periode, men stillingen var snudd til 1-2 da 20 nye spilleminutter var gjort unna. Magnus Lindahl og Nathan Condon scoret målene for Sparta.

Nådeløse overtall

Da Dion Knelsen så ordnet bortelagets tredje midtveis i tredje periode så det stygt ut for Storhamar. To overtallspill i fem mot tre, med påfølgende mål fra hjemmelaget, ordnet likevel forlengning.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIKTER HØYT: Lars Løkken Østli og Storhamar. Her fra siste NM-semifinale mot Vålerenga i fjor. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Selv om Østli og co. vant skuddstatstikken i alle periodene, også i den forlengede spilletiden, måtte det straffer til for å kåre en vinner.

Storhamar tok med seg to poeng fra oppgjøret og er ni bak Stavanger Oilers på førsteplassen. Bak hamarlaget jager Lørenskog og Frisk Asker, som begge vant sine kamper søndag. Det er henholdsvis tre og fem poeng opp til Storhamer for disse to.

Lars Løkken Østli mener en plass blant de fire beste er det viktigste foran sluttspillet. Dermed passet det godt å øke forpranget ned til femteplasserte Sparta. Avstanden mellom dem er nå på ti poeng.

Betydningsfullt

- De fire første bør i alle fall være innafor det vi bør klare. Da får vi hjemmebanefordel og kan kanskje velge laget vi skal møte. Vi skal bruke resten av grunnspillet til å bygge opp en god form til sluttspillet, sier Østli til Nettavisen.

Backen med fortid i svenske Luleå innrømmer at det for Storhamar er viktig å kjempe høyt på tabellen. Han har merket mer optimisme rundt den tradisjonsrike hamarklubben denne seongen.

- For Storhamar sin del betyr det selvfølgelig litt å være med høyt på tabellen. Etter mye trøbbel i fjor, med konkurssnakk og alt det som skjedde da, er det mye positivt rundt klubben, avslutter den tidligere landslagsspilleren.

Øvrige kamper i Getligaen søndag:
Lillehammer - Lørenskog 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)
Manglerud Star - Frisk Asker 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.