*Nettavisen* Sport.

- Vi skulle sjokkere dem, men i stedet driter vi oss ut

Storhammars Linus Johansson i duell mot Nick Plastino i den første NM-finalen i Stavanger mandag. Hjemmelaget vant 4-2. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Stavanger sjokkåpnet mot Storhamar.

07.04.15 08:10

Tittelforsvarer Stavanger tok tidlig grep og nærmest valset over gjestene Storhamar i 1. periode i den første NM-finalen mandag, på vei mot seier 4-2.

Stavanger utnyttet hjemmebanefordelen i ishockeyfinalen og leder 1-0 i best av sju finalekamper.

Innledningsvis handlet det meste om Stavanger. Spillerne forechecket over hele banen og ga aldri motstanderne sine muligheter til kontringer. Etter seks minutter sto det 12-0 i skuddstatistikken. Etter 9.27 sendte Dan Kissel hjemmelaget i ledelsen med 1-0 i lagets første forsøk i overtall.

Jean-Michel Daoust doblet ledelsen før 13 minutter var spilt. Da perioden endelig var over for Alexander Smirnovs gutter, sto det 2-0 i målprotokollen og stygge 25-3 i skudd.

– Storhamar-målvakten kan være heldig som slapp unna med bare to baklengsmål, sa Stavanger-trener Petter Thoresen.

Driter oss ut

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Vi skulle sjokkere dem, men i stedet driter vi oss ut, ganske enkelt. Vi har snakket om å spille enkelt, men de har tydeligvis studert spillet vårt, sa Storhamars Linus Johansson til TV 2.

– Det er skuffende å tape, og vi tapte kampen i 1. periode. Det var dårlige pasninger, dårlige valg, dårlig tempo med puck og på skøyter, sa Storhamar-trener Alexander Smirnov.

– Men dette var bare første kamp. Vi har flere muligheter, og det blir ny krig onsdag, sa Smirnov.

Storhamar-spillerne kom ut til midtperioden i mye bedre utgave. Christian Lariveé reduserte etter snaue fire minutter av perioden og ga gjestene nytt håp. Storhamar begynte å skape en del framover, men litt mot spillets gang satte Mathias Trettenes inn 3-1. Eirik Skadsdammen reduserte ytterligere en gang kort etter.

God kontroll

– Vi var gode i 1. periode, men falt litt i midtperioden. I siste periode hadde vi veldig god kontroll, oppsummerte Christian Dahl Andersen.

Dan Kissel har vært nyttig for Oilers hele sesongen, men spesielt giftig er han når det er snakk om sluttspill. Hans 4-2-scoring mot slutten av midtperioden roet nervene hos Petter Thoresens menn.

Den tredje perioden forløp uten scoringer, og kampen ebbet ut med en solid hjemmeseier.

Den andre NM-finalen i best av sju spilles i Hamar onsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.