RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tora Berger var i mange år dronningen i norsk skiskyting før hun la opp etter forrige sesong. Etter 22 mesterskapsmedaljer og en bråte verdenscupseirer overlot hun stafettpinnen til yngre krefter.
Tora Berger var i mange år dronningen i norsk skiskyting før hun la opp etter forrige sesong. Etter 22 mesterskapsmedaljer og en bråte verdenscupseirer overlot hun stafettpinnen til yngre krefter. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

- Vil merke at Tora er borte

Den nye treneren er spent.

Stian Eckhoff har fått jobben med å løfte de norske skiskytterkvinnene til topps uten Tora Berger og Ann Kristin Flatland i laget. Den nye treneren er spent, men optimistisk.

Berger var i mange år dronningen i norsk skiskyting før hun la opp etter forrige sesong. Etter 22 mesterskapsmedaljer og en bråte verdenscupseirer overlot hun stafettpinnen til yngre krefter.

Tiril Eckhoff tok tidlig ansvar og sikret bronsemedaljen på fellesstarten i Sotsji-OL. Hun er en av løperne som skal sikre kvinnelig norsk skiskyttersuksess i årene som kommer.

– Det er fristende å nevne tre navn: Tiril og Synnøve (Solemdal) vet vi hvor står, og så er jeg spent på om Fanny (Welle-Strand Horn) tar det siste steget, sier hovedtrener Stian Eckhoff til NTB.

– Sommeren har vært preget av mye bra trening. Men vi har ikke Tora som trendsetter lenger, så vi jobber ut fra der vi er, fortsetter han.

Angriper

For et lite savn blir det nok etter Berger. Først og fremst som målestokk og inspirasjonskilde har hun vært viktig for de andre jentene i laget.

– Det kan være godt å se hvor verdenstoppen ligger. Der har Tora vært i mange år, og slik sett er det synd at hun ikke er med lenger. Vi får ikke sett hvor de andre er i forhold til henne, sier Eckhoff.

Stian Eckhoff har fått jobben med å løfte de norske skiskytterkvinnene til topps uten Tora Berger og Ann Kristin Flatland i laget. Den nye treneren er spent, men optimistisk.


– Samtidig er det en litt ny situasjon. Jentene er jevngamle og i utfordrerposisjon, ikke forsvarsposisjon. Miljøet er utrolig bra, og det er en veldig trivelig gruppe å jobbe med.

Alltid topp ti

Per dags dato er laget godt i rute til sesongen, som åpner på Sjusjøen i midten av november. Men mye hard trening gjenstår for å ruste seg til en lang sesong med VM i Kontiolahti fra 5. til 15. mars som høydepunkt.

Eckhoff utdyper om den nevnte trioen:

– Fanny har tatt det siste steget i sommer, og det blir spennende å se om hun får det ut i sesongen. Tiril har klart det før. I tillegg er det gledelig at Synnøve er tilbake etter kyssesyken. Hun har ikke det samme treningsgrunnlaget, men hun henger bra med allerede, så det trenger ikke å bety noe.

Generelt går det mot en spennende sesong.

– Vi kommer nok til å merke at Tora er borte når man ser på resultatene til vinteren. Hun sørget for at vi «alltid» var blant topp ti. Målet vårt er fortsatt å klare det, men vi kan ikke vente det samme resultatmessig som de siste vinterne, sier kvinnenes nye trener. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere