RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vindsystemet fungerer ikke med slike forhold

SKUFFET: Anders Bardal var skuffet over 16. plass i storbakkerennet i Sotsji. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Anders Bardal var skuffet over 16. plass i storbakkerennet i Sotsji. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Anders Bardal fikk lite hjelp av systemet som skal gjøre hoppsporten rettferdig.

SOTSJI (Nettavisen): Etter å ha vunnet bronse i normalbakken var det knyttet store forventninger til Anders Bardal i storbakkerennet lørdag kveld.

Men Norges medaljehåp var sjanseløs i vanskelige vindforhold. I utgangspunktet skal vindsystemet gi trønderen kompensasjon for dårlige forhold, men skal vi tro Bardal fungerer dette dårlig når det er sidevind.

- Kompensasjonssystemet fungerer ikke i dag. Ikke når det er sånn type vind. Man kan ikke se på de poengene i dag. Med sidevinden kan det slå helt feil ut. Det er en faktor som spiller inn i dag, sier Bardal til Nettavisen.

Med 127,5 meter og kun 2,2 kompensasjonspoeng holdt det kun til en skuffende 18. plass etter førsteomgang for trønderen. Likevel ønsker han ikke å skylde på forholdene.

- Det var ikke perfekt hopping og luften går litt ut av kroppen etter førstehoppet. Det var ikke det jeg hadde håpet og trodd på dessverre. Jeg er skuffet. Jeg er litt tom akkurat nå, sier Bardal.

- Veldig nære
Han tror imidlertid at han kunne vært med å kjempe helt i toppen med like forhold.

- Det ble et litt rart renn med spesielle forhold. Det var vanskelig da jeg hoppet. Jeg ser at de som hoppet før meg ikke klarte å komme seg til andreomgang en gang. Men det var heller ikke et perfekt skihopp.

- Det er veldig nære. Hadde jeg hatt forholdene som de siste, skulle jeg klart å være bra med i toppen. Men det er fortsatt litt problemer med timing og trøkket som gjør at jeg ikke får den fine starten på tråkket mitt, forklarer Bardal.

Etter et hopp på 127,5 meter også i andreomgang ble det til slutt en 16. plass på 31-åringen.

Gledet seg over Fannemel
Men til tross for at Bardal skuffet fant det norske hopplandslaget glede i Anders Fannemels femteplass.

GLEDER SEG: Alexander Stöckl gleder seg til å se Rune Velta og Anders Fannemel i neste OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hornindal-hopperen strakk seg til hele 132 meter i begge sine hopp og viste at han blir en hopper å se opp for i årene som kommer.

- Fannemel og Rune Velta er på vei opp, men det tar fortsatt tid å få alt på plass. Det trengs litt mer teknisk forståelse, litt mer selvstendighet, fysisk kapasitet og teknisk gjennomføring. De må bare øke hele pakka, sier landslagstrener Alexander Stöckl til Nettavisen.

- Hvor lang tid tar det før vi får se Fannemel som en stabil topphopper?

- Jeg gleder meg til neste OL, for å si det sånn, sier østerrikeren.

- Må få trygghet
Fannemel har også stor tro på at han skal være enda høyere oppe på resultatlista i neste OL.

- Hvor er du om fire år?

- Er det ikke Pyeongchang det heter? Da skal jeg prøve å være med helt der oppe, sier Fannemel til Nettavisen.

- Jeg må få trygghet på det jeg holder på med nå. Jeg skal vel analysere dette etterpå og jobbe videre med det, sier 22-åringen.

FORNØYD: Anders Fannemel var fornøyd med 5. plass i storbakken i Sotsji. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Jacobsen skuffet
Anders Jacobsen skuffet stort i lørdagens storbakkerenn da han ikke klarte å kvalifisere seg til andreomgangen. Jacobsen ønsket ikke å snakke med pressen etter rennet.

Neste øvelse for hopperne i OL blir laghopping. Til tross for at Jacobsen skuffet lørdag ønsker Stöckl fortsatt å ha med 28-åringen på det norske laget.

- Jeg tror fortsatt at Jacobsen har høyere potensiale enn det han viser i førsteomgangen i dag. Selv om han hoppet dårlig, så synes jeg det er bedre enn det Tande klarer akkurat nå, sier Stöckl.

Polske Kamil Stoch gikk, slik han gjorde i normalbakken, helt til topps i lørdagens renn. Han fikk imidlertid hard konkurranse fra 41 år gamle Noriaki Kasai som ble nummer to. Peter Prevc fra Slovenia tok bronsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere