RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- VM er ikke noe spesielt mål

INGEN SOMMERFERIE: Henrik Kristoffersen etter fysisk trening med herrelandslaget i alpint på idrettsbanen nedenfor Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo.
INGEN SOMMERFERIE: Henrik Kristoffersen etter fysisk trening med herrelandslaget i alpint på idrettsbanen nedenfor Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Den norske alpinkometen har siktet stilt inn på noe annet.

Henrik Kristoffersen ser fram til VM-sesongen med litt blandede følelser. Han har aldri kjørt på nordamerikansk snø.

- Det blir en liten utfordring for meg at jeg aldri har kjørt på nordamerikansk snø. Det blir noe nytt, men jeg tror det skal gå bra, sier Henrik Kristoffersen til NTB.

- Vi skal ha en uke der i desember, og dessuten skal jeg sjekke ut hvordan det er der med noen folk. Til sjuende og sist må jeg stole på meg selv, sier Kristoffersen.

- VM er ikke noe spesielt mål. Målet mitt er å kjøre fortere hele tiden, sier 20-åringen.

Verdensmesterskapet kjøres i Vail og Beaver Creek, Colorado i februar.

Ikke noe press

Kristoffersen hadde sitt definitive gjennombrudd forrige sesong, da han blant annet gikk til topps under et voldsomt press i finaleomgangen i Schladming i januar. Han var fem ganger på pallen i slalåm og én gang i storslalåm. I OL tok han bronse i slalåm.

- Jeg føler ikke noe press på meg fra omverdenen. Verken fra trenere, presse eller sponsorer. Det eneste presset jeg har er fra meg selv, og det er stort. Det må det også være, sier han.

Denne sesongen kan Norge stille med flere løpere i de tekniske disiplinene enn noen gang. Med teknikere som Jonathan Nordbotn og Sebastian Foss Solevåg på laget, er konkurransen er større enn noen gang.

- Vi er blitt et bra lag og betydelig større enn i fjor. Det har vært bra trykk på alle treninger, slik at vi kan pushe hverandre, sier Rælingen-løperen.

Gått i ett

- Det har nærmest gått i ett siden vi startet opp i mai. Jeg har hatt tre uker fri, og da slet jeg med litt sykdom. Men jeg fikk da tatt det litt med ro, sier 20-åringen.

Kristoffersen sier at han foran denne sesongen skal prioritere å få opp en skikkelig basis slik at han skal tåle treningen bedre i tiden som kommer.

I neste uke drar de norske slalåm- og storslalåmkjørerne til Saas-Fee i Sveits for trening på snø. I slutten av august blir det treningsleir i Chile og Argentina. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere