- Zuccarello bør få Bill Masterton Trophy

IMPONERER: Mats Zuccarello har gjort 12 poeng på sine 8 siste kamper og står med 9 mål og 18 poeng på 18 kamper totalt denne sesongen.

IMPONERER: Mats Zuccarello har gjort 12 poeng på sine 8 siste kamper og står med 9 mål og 18 poeng på 18 kamper totalt denne sesongen. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Nordmannens storspill i NHL blir lagt merke til.

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello (28) har forbløffet lagkameratene sine i New York Rangers i lang tid – nå begynner resten av NHL virkelig å få øynene opp for 28-åringens storspill.

Roy Kvatningen

Den kanadiske journalisten Dave Hodge (70) har dekket NHL siden 1970 og skriver i sin spalte hos TSN.ca at Zuccarello akkurat nå bør være favoritt til å få Bill Masterton Memorial Trophy.

- Hvis det ikke hadde vært altfor tidlig å plukke ut prisvinnere for denne sesongen, kunne du kalt ham årets vinner av Bill Masterton Trophy, skriver Dave Hodge.

Nettavisen har snakket med to journalister som følger New York Rangers hver dag og har gjort det i lang tid – Pat Leonard i New York Daily News og Sean Hartnett hos WFAN og CBS New York.

Hartnett er enig med Hodge.

- Mats Zuccarello har alltid vist en fabelaktig besluttsomhet siden han kom inn i ligaen i 2010. Han har en spesiell evne til å heve seg når han blir utfordret. Han har hjerte som en løve og har opparbeidet seg enorm respekt fra alle lagkameratene i Rangers-garderoben, sier Hartnett til Nettavisen.

Bill Masterton Trophy deles ut under NHLs årlig pris-show og går til den spilleren i ligaen som «best eksemplifiserer kvaliteter som utholdenhet, sportsånd og dedikasjon til ishockey».

Tidligere vinnere inkluderer Zuccarellos lagkamerat Dominic Moore, som mistet sin kone Katie på grunn av kreft, samt Max Pacioretty, Teemu Selänne og Phil Kessel. De tre sistnevnte fikk prisen etter å ha kommet tilbake på høyt sportslig nivå etter å ha slitt med henholdsvis hjernerystelse, en alvorlig kneskade og testikkelkreft.

ROSER ZUCCARELLO: Sean Hartnett mener at nordmannen vil være en verdig vinner av Bill Masterton Trophy. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Zuccarello ble påført en meget alvorlig hodeskade under sluttspillet i sommer, men spiller sin beste hockey noensinne et halvt år senere.

Nordmannen står med 18 poeng på 18 kamper og er i skrivende stund blant de ti beste poengplukkerne i hele NHL. Han ble mandag utnevnt til forrige ukes nest beste spiller i NHL, bak Matt Duchene fra Colorado Avalanche.

Se Zuccarellos tre målpoeng mot Toronto her (artikkelen fortsetter):

- Han har ofte vært katalysatoren og er en av de viktigste årsakene til at Rangers har fått en så sensasjonell sesongstart. Det har vært utrolig å se Zuccarello komme så sterkt tilbake etter en alvorlig hjerneskade. Hovedtrener Alain Vigneault sier at Zuccarello aldri har vært bedre enn han er nå, sier Hartnett til Nettavisen.

Pat Leonard mener at det er for tidlig å snakke om priser nå.

- Når det er sagt, vil Zuccarello åpenbart være en verdig kandidat med tanke på at han ikke bare har vist evne til å komme forbi motgang som skaden i sommer, men også i NHL-karrieren generelt. Han har også vært dedikert til ishockey hele livet, til sporten, og er en strålende lagkamerat, sier Leonard til Nettavisen.

- Det er en stor sjanse for at Zuccarello iallfall vil være Rangers’ kandidat når det etter sesongen skal stemmes over hvem som får denne prisen, legger Leonard til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.