RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Zuccarello burde få provisjon

UTEN KONTRAKT: Mats Zuccarello er i forhandlinger med New York Rangers om en ny kontrakt. Rekkekameraten Benoit Pouliot forlot tirsdag Rangers og signerte en stor kontrakt med Edmonton Oilers.
UTEN KONTRAKT: Mats Zuccarello er i forhandlinger med New York Rangers om en ny kontrakt. Rekkekameraten Benoit Pouliot forlot tirsdag Rangers og signerte en stor kontrakt med Edmonton Oilers. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Benoit Pouliot blir styrtrik etter en sesong sammen med Mats Zuccarello.

Mats Zuccarello Aasen (26) var drivkraften bak New York Rangers' beste rekke forrige sesong.

Han ble lagets beste poengplukker med sine 19 mål og 40 assists i grunnserien, og det nøt ikke minst Benoit Pouliot godt av.

Oslogutten sto bak fem av de åtte målene Pouliot scoret i grunnserien i 2014. 27-åringen fra Ontario endte opp med å sette personlig rekord med 36 poeng på 80 kamper.

Tirsdag kom belønningen.

Den var stor.

Enorm, faktisk.

Edmonton Oilers signerte Benoit Pouliot til en femårskontrakt verdt totalt 20 millioner dollar, eller 123 millioner norske kroner. Altså snaut 25 millioner kroner per sesong i de fem neste årene.

Det er mildt sagt godt betalt for en spiller som produserte 36 poeng forrige sesong.

New York Rangers-fansen er heller ikke i tvil om at Mats Zuccarello fortjener litt av æren for at Pouliot nå går opp fra 8 til 24,7 millioner kroner i årslønn.

- Zuccarello burde få provisjon, skriver én Rangers-fan på Twitter.


Mats Zuccarello står også uten kontrakt, men hans rettigheter eies fremdeles av New York Rangers og dermed sitter 26-åringen med dårligere forhandlingskort enn Pouliot gjorde. Han kunne forhandle med 30 lag, mens Zuccarello kun kan forhandle med Rangers.

BLIR RIK: Benoit Pouliot fikk tirsdag en kontrakt verdt 123 millioner kroner etter en sesong hvor han gjorde 36 poeng i grunnserien.

Broadwaylaget er dessuten i en vanskelig situasjon lønnsmessig. I skrivende stund har Rangers inngått kontrakt med fem spillere på overgangsmarkedets åpningsdag.

Nå har manager Glen Sather, ifølge Capgeek.com, 14,6 millioner dollar til rådighet under lønnstaket og sju spillerbåser igjen å fylle.

Tirsdagens største signering for Rangers var utvilsomt Dan Boyle, som fikk en toårskontrakt verdt 4,5 millioner dollar per sesong.

I tillegg har Dominic Moore signert en toårskontrakt (1,5 millioner dollar per sesong), mens Tanner Glass (1,45), Mike Kostka (600.000) og Matt Hunwick (600.000) også er hentet inn fra free agent-markedet.

Se alle NHL-signeringene her!

Ifølge TV 2 krever Mats Zuccarellos agenter en fireårskontrakt verdt 20 millioner dollar av New York Rangers. Dette er et naturlig startpunkt for en spiller av hans kaliber. I en forhandling åpner man jo ikke med det beløpet man håper å ende på til slutt.

Markedsverdien til Zuccarello ligger på 4-4,5 millioner dollar per sesong. Mandag fortalte han til Nettavisen at han er villig til å ofre litt lønn for å hjelpe Rangers med å få på plass et konkurransedyktig lag.

Tirsdag var det ingen forhandlinger mellom partene, ettersom Rangers hadde mer enn nok med å hente inn free agents. Det er likevel ingen grunn til å tro at forhandlingene vil bli langvarige.

En kontrakt på tre eller fire sesonger med rundt fire millioner dollar i årslønn virker nokså sannsynlig akkurat nå.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere