RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Zuccarello er blitt en kulthelt i New York

IMPONERER: Mats Zuccarello topper Rangers' interne poengliga.
IMPONERER: Mats Zuccarello topper Rangers' interne poengliga. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
New York Rangers-ekspert roser nordmannen.

NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Sean Hartnett følger Mats Zuccarello og New York Rangers hver dag som reporter for radiokanalen WFAN. Han ser Broadway-laget både under treninger og kamper og er etter hvert blitt svært begeistret for klubbens norske innslag, Mats Zuccarello Aasen (26) fra Oslo.

RANGERS-EKSPERT: Sean Hartnett dekker New York Rangers på heltid for radiokanalen WFAN.

- Mats Zuccarello har blitt en kulthelt i New York. Fansen forstår hvilken karakter han er, roper ofte navnet hans under kamper og han er blitt en av de mest populære spillerne i laget, sier Hartnett til Nettavisen.

Zuccarello er lagets beste poengplukker med sine 57 poeng etter 74 kamper. Nummer to på listen er Derek Stepan, som har 54 poeng etter 79 kamper. Når tre matcher gjenstår av grunnserien, ser det ut til at Norge får sin første poengkonge i en NHL-klubb noensinne.

Espen Knutsen er den som hittil har kommet nærmest. Han ble nummer to for Columbus Blue Jackets med 53 poeng på 66 kamper i sesongen 2000/01 og endte tre poeng bak Geoff Sanderson.

Ifølge Hartnett er det først og fremst to grunner til at Zuccarello har fått sitt gjennombrudd denne sesongen: Osloguttens arbeidsmoral og Rangers’ nye trener, Alain Vigneault, som er mer offensivt anlagt enn forgjengeren, John Tortorella.

- Det jeg hører oftest når jeg snakker med andre spillere i garderoben, som Carl Hagelin og, ja, egentlig alle, er rosende omtale av arbeidsmoralen til Mats. De snakker veldig høyt om den. Det var et øyeblikk i oktober, da Vigneault vraket Zuccarello til en kamp, som så ut til å tenne en gnist i ham.

Hartnett roser Vigneault for å utnytte Zuccarellos styrker.

- Vigneault verdsetter alle egenskapene hans. Han forsøker å sette Zuccarello i gode posisjoner, noe han er flink til med alle spillere. Tortorella tenkte nok på Zuccarello som en fjerderekkespiller, og mente nok at han hadde begrensninger når det gjelder hvor god han kunne bli. Men nå ser vi hvilket overblikk han har på isen og hvor godt han leser spillet.

- At Zuccarello har gått fra der han var i fjor til der han er nå, sier mest om innstillingen og arbeidsmoralen hans, mener Hartnett.

P.S: New York Rangers er klar for NHL-sluttspillet etter at New Jersey Devils tapte mot Calgary Flames natt til tirsdag. Mats Zuccarello Aasens lag ser ut til å møte Philadelphia Flyers i den første sluttspillrunden.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere