*Nettavisen* Sport.

- Zuccarello er den smarteste spilleren i Rangers

SMART: Mats Zuccarello. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Nordmannen får svært rosende ord.

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello (28) har startet sesongen 2015/16 på glitrende vis, med sitt hat trick mot Toronto Maple Leafs som det foreløpige høydepunktet.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

28-åringen står bokført med sju mål og ti poeng på de tolv første matchene til New York Rangers.

Han holder dermed et tempo som tilsier at det ender med 68 poeng når 82 kamper er spilt. Det vil være karrierebeste for 28-åringen fra Hasle.

Hans nåværende rekord er 59 poeng, satt for to år siden.

Den gode sesongstarten kommer på tross av at han avsluttet forrige sesong med en svært alvorlig hodeskade og derfor kom uvanlig sent i gang med sesongoppkjøringen. Dette er et tema Mats Zuccarello for lengst er lei av å snakke om, men det betyr ikke at andre ikke kan la seg imponere.

John Giannone, som dekker Rangers-kampene for MSG og som regel er posisjonert mellom de to spillerbåsene i Madison Square Garden, er nettopp det - han er imponert.

- Zuccarello er fortsatt like kreativ som han alltid har vært. Hans playmaker-evner er virkelig spesielle, og det har ikke blitt borte i det hele tatt, sier Giannone til Fox Sports.

- Mats er uten tvil den smarteste spilleren til Rangers, både med og uten pucken, legger han til.

Det er store ord når man tenker på hvor godt lag New York Rangers er. Broadwayklubben har vært i både finale og semifinale de siste sesongene og har stjerner som Rick Nash og Ryan McDonagh i stallen.

Nordmannen er ikke så glad i å snakke om egne prestasjoner, men gleder seg over at hele laget fungerer godt. Hele 16 spillere har scoret mål på de tolv første kampene, og 19 har minst ett poeng.

- Vi har tre-fire rekker som produserer og det er viktig. De beste lagene har det sånn, og skal vi være et av de beste lagene, må alle bidra, sier Zuccarello til Nettavisen.

Han topper lagets interne poengliga med sine ti poeng, sammen med rekkekamerat Derick Brassard.

New York Rangers har 18 poeng av 24 mulige etter 12 kamper og topper dermed Metropolitan Division sammen med Washington Capitals.

Fredag spiller Rangers borte mot Colorado Avalanche. Kampen begynner klokken 03.00 norsk tid.

Den kampen spilles trolig uten Rick Nash, som fikk smerter i ryggen under torsdagens trening. Han erstatters trolig av Emerson Etem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.