RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Zuccarello er NHLs mest undervurderte spiller

OMTALT SOM UNDERVURDERT: New York Rangers' Mats Zuccarello blir omtalt som NHLs mest undervurderte spiller.
OMTALT SOM UNDERVURDERT: New York Rangers' Mats Zuccarello blir omtalt som NHLs mest undervurderte spiller. Foto: Jason Franson (Pa Photos)
Norges eneste NHL-spiller får enorm skryt – og den kommer fra overraskende hold.

NEW YORK (Nettavisen): Barry Trotz er ikke bare en av NHLs mest rutinerte trenere med 15 sesonger i ligaen, men også trener for en av erkerivalene til New York Rangers, nemlig Washington Capitals.

Derfor er det både overraskende og bemerkelsesverdig at Trotz omtaler Mats Zuccarello som NHLs mest undervurderte spiller.

Under kampen mellom Rangers og Capitals forrige torsdag, som Rangers vant 3-1, kunne NBCs Joe Micheletti overlevere hva Trotz hadde å si om Norges eneste NHL-spiller.

- Trotz sa «Hvis du ser ham på nært hold, måten han spiller på, ser du at han er involvert i alle aspekter av spillet. Han er først inne på forecheckene, takler alle, til tross for størrelsen sin, er en strålende spiller med pucken, uselvisk som lagkamerat og elsket av medspillerne sine på grunn av sin personlighet», sa Micheletti, og la til at Trotz derfor konkluderte med at Mats Zuccarello er den mest undervurderte spilleren i hele NHL.

- Hyggelig
Mats Zuccarello setter pris på kommentaren, men lar seg – som vanlig – ikke rive med.

- Det er hyggelig å høre sånne ting, men det er så mange gode spillere i denne ligaen her. Det er én manns mening. Men det er alltid hyggelig å høre, selv om jeg ikke tenker så mye på det, sier Zuccarello til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ERKERIVAL: Washington Capitals og deres trener Barry Trotz.

Lagkameratene sier seg derimot enig med Trotz. Dan Boyle kom til Rangers foran sesongen etter å ha spilt i San Jose Sharks de siste fem årene. Den vestlige avdelingen har de siste årene blitt regnet som langt sterkere enn den østlige, og det er grunnen til at Zuccarello ofte blir glemt, ifølge veteranen.

- Jeg må nok si meg enig (med Trotz, red. anm). Mange lag på vestkysten får ikke anledning til å se Rangers veldig ofte. Han er ikke en fyr du hører veldig mye om, men etter å ha spilt med ham i år, så må jeg si han er utrolig god og veldig morsom å se på. Han gir aldri opp og det er hans største styrke, sier Boyle til Nettavisen.

Rekkekamerat
Derick Brassard og Zuccarello har vært rekkekamerater de to siste sesongene, og det kan de fortsatt være i flere år ettersom de begge har fire år igjen av sine kontrakter med Rangers.

Brassard mener at det i tillegg til innsatsen er Zuccarellos blikk for spillet som gjør ham til en verdifull spiller for laget.

- Uansett om du er bak ham eller hvor du er, så kommer han til å finne deg. Du må alltid være åpen for pasning, for han vet alltid hvor alle spillerne er. Det sier mye om overblikket hans, sier Brassard til Nettavisen.

New York Rangers spiller sin neste kamp natt til torsdag, på hjemmebane mot Chicago Blackhawks. New York-laget ligger på førsteplass i NHL med 95 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere