RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hun tar det hun, vet du. Hun er kald

JEVNT: Tora Berger vil sikre sammenlagtseieren i verdenscupen hvis hun slår finske Kaisa Mäkäräinen på søndagens fellestart i Holmenkollen.
JEVNT: Tora Berger vil sikre sammenlagtseieren i verdenscupen hvis hun slår finske Kaisa Mäkäräinen på søndagens fellestart i Holmenkollen. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Lars Berger stoler på lillesøsteren.

Lars Berger (34) er blant dem som tror lillesøster Tora (33) sikrer sammenlagtseieren i verdenscupen foran Kaisa Mäkäräinen søndag.

Før løpet er Berger i praksis fem poeng foran den finske utfordreren. Det betyr at hun sikrer sitt annet verdenscuptrofé dersom hun holder Mäkäräinen bak seg på fellesstarten.

– Hun tar det hun, vet du. Hun er kald, sier broren Lars Berger.

Lørdag sikret han med nød og neppe en plass blant de 30 som får gå herrenes fellesstart.

– Vi får håpe damene redder helgen, flirte han etter at de norske herrene hadde skuffet for annet løp på rad.

Sterkest
Mäkäräinen falt stygt og slo seg i forsøket på å ta igjen Berger under jaktstarten lørdag. Hun var gul og blå, men gir alt for å tukte Lesja-ekspressen i sistnevntes siste verdenscuprenn i karrieren.

Bergers lagvenninne Ann Kristin Flatland heller også mot norsk jubel etter endt Holmenkollen-helg.

– Jeg må jo være litt patriot, så jeg tror Tora er sterkest. Hun er vanvittig sterk i skyting mot slutten, og sisterunden hennes er det få som klarer å hamle opp med, sa Flatland.

Thriller
Verken Berger eller Mäkäräinen vil utpeke noen favoritt. Det alle enes om er at det går mot en skikkelig thriller mellom sesongens to sterkeste skiskytterjenter.

– Jeg er veldig glad det ikke er jeg som skal kjempe om de poengene. Det blir kjempespennende. De er vanvittig gode begge to, sier Flatland.

Mäkäräinen går ut med ledertrøyen siden hun topper den sammenlagte verdenscupen ti poeng foran Berger. Men ved sesongslutt får hver utøver stryke sine to svakeste løp.

Med det i tankene har Tora Berger en reell ledelse på fem poeng før fellesstarten på hjemmebane. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere