*Nettavisen* Sport.

– Nå må jeg slappe av litt

Henrik Kristoffersen imponerte da han ble nummer tre i storslalåmen i verdenscupen lørdag.

Henrik Kristoffersen imponerte da han ble nummer tre i storslalåmen i verdenscupen lørdag. Foto: Srdjan Zivulovic (Reuters / NTB scanpix)

Henrik Kristoffersens (19) supre debutsesong i verdenscupen blir bare bedre og bedre.

08.03.14 16:31

Lørdag suste han inn til en knallsterk tredjeplass i storslalåm.

Rælingen-alpinisten kjørte ikke fullt så godt i finalen som i første omgang, men til tross for en tidlig feil kom han på verdenscuppallen i storslalåm for første gang i karrieren.

– Jeg synes dette var veldig bra. Jeg gjorde én stor feil i annen omgang, som ble avgjørende. Uansett er jeg stort sett veldig fornøyd med hvordan jeg kjørte, sa Kristoffersen til NTB.

Den norske unggutten endte 25 hundredels sekund den amerikanske vinneren Ted Ligety.

Suksess

19-åringen var nummer to før finaleomgangen, men veteranen Benjamin Raich (36) klatret fra 17.- til 2.-plass. Østerrikeren var 18 hundredeler bak vinnertiden.

– Det er ikke så mye å si om Ligety, men den mest imponerende prestasjonen i dag er det Benny (Reich) som sto for, sa Kristoffersen om sine overmenn.

Tidligere i uken utklasset Kristoffersen konkurrentene i junior-VM. Han vant gull i både storslalåm og slalåm. I OL suste han inn til slalåmbronse. Nå satser han tungt inn mot verdenscupavslutningen.

– Nå må jeg slappe av litt, så er det bare å smelle til på søndag og resten av sesongen, sa Kristoffersen.

– Hirscher er favoritt

Aksel Lund Svindal kjørte ikke sitt beste storslalåmrenn og endte til slutt på 17.-plass. Nero-alpinisten topper fortsatt verdenscupen sammenlagt 41 poeng foran Marcel Hirscher, som lørdag havnet rett bak pallen på fjerdeplass.

– Dette er ikke godt nok dessverre. Jeg skulle gjerne vært raskere, men storslalåm har ikke vært lett i år. Ettersom jeg kjemper mot Hirscher sammenlagt, hadde jeg klart et håp om å kjøre veldig fort, oppsummerte Svindal til NTB.

– Jeg må kjøre to veldig, veldig gode løp i Lenzerheide. Da er det god sjans. Det er ingen som gir bort sammenlagtcupen, men det ser ut til at Hirscher er favoritt nå. Vi får se hva jeg kan gjøre med det, sa verdenscuplederen.

Svindal stiller ikke i søndagens slalåmrenn, som er Hirschers store favorittdisiplin.

Leif Kristian Haugen lå an til en kjempetid i første omgang, men fikk problemer i innspurten og falt over målstreken. Selv om 26-åringen følte seg litt svimmel, valgte han å kjøre finalen. Han falt fra 8.- til 15.-plass.

Kjetil Jansrud kjørte ut i finaleomgangen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.