RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aamodt Kilde vant utforrennet i Garmisch-Partenkirchen

Aleksander Aamodt Kilde tok en overraskende seier i utfor i Garmisch-Partenkirchen.
Aleksander Aamodt Kilde tok en overraskende seier i utfor i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Karl-josef Hildenbrand (Ap)
Sist oppdatert:
Nordmannen overrasket stort.

Slovenske Bostjan Kline overrasket alle ved å lede utforrennet i Garmisch-Partenkirchen etter at 29 løpere hadde satt utfor.

Men på startnummer 30 var det klart for vår egen Alexander Aamodt Kilde, og nordmannen leverte varene.

Kjetil Jansrud hadde en vanskelig dag på jobben, men gleder seg over lagkameratens seier.

I mål var han 22 hundredeler foran Kline og tok dermed sin første verdenscupseier.

- Det var helt utrolig. Jeg sto på startstreken og håpte på en topp-ti-plassering. Det er helt sykt, sier Kilde til NTB.

Jansrud: - Ekstremt godt levert

Kjetil Jansrud så også ut til å kunne ende på pallen i lørdagens renn, men i den siste tredjedelen av løpet hektet han overkroppen i en port og tapte dermed mye tid. Jansrud endte til slutt på 16. plass.

Selv om han er skuffet over egen prestasjon, gleder han seg stort over lagkameratens seier.

- Det er ekstremt godt levert. Det var vanskelige å kjøre i dag, det var urolig og mørkt. Man fikk inntrykk av at det var en fordel å starte tidlig i dag, men så ser man Kilde, sier Jansrud til Nettavisen.

Jansrud forteller at han tidlig skjønte at det kom til å gå Kildes vei.

- Jeg tenkte at da han var såpass nære på de to første mellomtidene, så kom han til å vinne, og det viste han. Fy fader så rått, forklarer Jansrud.

- Helt vilt for tiden

Tidligere landslagssjef og NRKs ekspert, Marius Arnesen, er også mektig imponert over hva Kilde fikk til under vanskelige forhold i Garmisch.

- Det er bare «amazing». Han er så sterk den gutten, og han står så fint til skiene. Det er bare å ta av seg hatten for hele greia, sier Arnesen til Nettavisen.

Tidligere landslagssjef Marius Arnesen er svært imponert over Aleksander Aamodt Kilde.

Lørdagens seier var altså Kildes første i verdenscupen, men Arnesen forteller at han ikke er spesielt overrasket over at den kom nå.

- Det at kom nå og smeller til med startnummer 30 i en meget tøff dag i Garmisch viser ikke bare skiferdighetene til Aleksander, men også psyken. Det er utrolig artig, sier Arnesen.

Eksperten gleder seg over at de norske guttene fikk en opptur etter at Aksel Lund Svindal skadet seg forrige helg.

- Etter forrige uke, som var en stor nedtur for utforsporten da den dominerende gikk ut, så klarer Norge å ta neste renn med Kilde. Det er helt vilt for tiden, forteller Arnsesen.

Svindal hyllet lagkompisen

Aksel Lund Svindal har vært Norges klart beste utforkjører denne vinteren, men på grunn av fallet i Kitzbühel blir ikke nordmannen å se på startstreken i flere renn denne vinteren.

Men den norske alpinstjernen fulgte likevel med på lørdagens utfor, og var tidlig ute med å gratulere sin lagkamerat. På Twitter kalte han blant annet Aamodt for «Aleksander den store».


Hektet overkroppen i port

Med Aksel Lund Svindal ute med skade resten av sesongen, var Kjetil Jansrud (30) og Aleksander Aamodt Kilde Norges store håp i lørdagens utforrenn i Garmisch-Partenkirchen.

OVERRASKET: Bostjan Kline gjennomførte et kjempeløp i Garmisch-Partenkirchen.

Jansrud starter som nummer 21, og måtte kjempe mot bestetiden til overraskelsen Bostjan Kline fra Slovenia. Men dessverre gikk det ikke helt nordmannens vei.

30-åringen hadde et par feil i første del av løypen, men hang likevel brukbart med. Det gjorde han derimot ikke etter at han hektet overkroppen inn i en port. Jansrud tapte mye tid på feilen og i mål var han 70 hundredeler bak Kline, noe som holdt til en foreløpig 11. plass.

Til Nettavisen sier Jansrud at han tror det kunne ha blitt dobbelt norsk hvis han ikke hadde kjørt feil inn i porten.

- Jeg begynte med litt rusk på toppen, men da jeg fikk opp dampen begynte jeg å ta inn masse tid. Jeg lå bra an på den mellomtiden før jeg krasjet i porten. Det kunne blitt veldig, veldig bra for meg også i dag, forklarer Jansrud.

30-åringen forteller at han er skuffet over resultatet for sin egen del.

- Jeg glemmer det på ingen måte fort og jeg er skuffet, men jeg tillater meg ikke til å være skuffet utad på en sånn dag som det her. Det er Aleksanders første verdenscupseier og hvordan det går med meg er egentlig ganske uinteressant, sier Jansrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET: Det ble for mange feil på Kjetil Jansrud under lørdagens utfor i Garmisch-Partenkirchen.


Kilde leverte varene

Med Jansrud ute av kampen om pallplass var Aamodt Kilde Norges siste håp, og for et løp unggutten leverte.

Kilde hang bra med fra start til mål, og selv om han var noen hundredeler bak på alle mellompasseringene, kjørte han i mål 22 hundredeler foran slovensk Kline.

Dermed kunne nordmannen strekke armene i været for sin første verdenscupseier i karrieren.

Kilde har fra før kun én pallplass i verdenscupen. Den kom tidligere i vinter da han ble nummer tre i super-G-rennet i Val Gardena.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere