RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksel Lund Svindal slått av det sveitsiske hjemmehåpet


NUMMER TO: Aksel Lund Svindal tok andreplassen i Wengen bak Beat Feuz.
NUMMER TO: Aksel Lund Svindal tok andreplassen i Wengen bak Beat Feuz. Foto: Jean-christophe Bott (AP)
Sist oppdatert:
Seieren glapp like før mål.

Comebacket til Aksel Lund Svindal etter kneoperasjonen i starten av 2017 har vært en vanvittig suksess, med to seiere, en andreplass og en tredjeplass på fire utforrenn så langt i sesongen.

Lørdag jaktet alpintlegenden en ny seier i klassikeren i Wengen, verdenscupens lengste utforløype, men denne gangen ble sveitsiske Beat Feuz for sterk.

En litt rotete avslutning av gjennomkjøringen sørget for at 18 hundredeler skilte de to i sveitserens favør. De to var fullstendig ensomme i toppen av lista, med østerrikske Matthias Mayer på tredjeplass 67 hundredeler bak.

- Meget imponerende

Innsatsen imponerer TV 2s ekspertkommentator, Jan Ove Nystuen.

- Hvilken utøver, hvilken alpinist, hvilket hode han har. Det er meget imponerende hva han leverer, sa Nystuen under lørdagens renn. 

- Vi snakker om verdens lengste utforløype, og han har dette kneet som plager ham og som sender signalene opp i topplokket hans - forstyrrer ham hele tiden. Så klarer han å håndtere det på denne måten. Meget imponerende, sa en nærmest hoderistende Nystuen.

Andreplassen er samtidig Svindals sjuende pallplassering på rad i utfor, og nordmannen er fortsatt klart i tet i utforcupen.

Sluttpartiet ødela

Beat Feuz, nummer to i utforcupen bak Aksel Lund Svindal, åpnet rennet, og at sveitseren hadde hatt en god gjennomkjøring ble bekreftet da Manuel Osborne-Paradis på startnummeret etter la seg 2,36 sekunder bak.

Så var det Aksel Lund Svindal sin tur. Hans knappe to og et halvt minutt lange ferd gjennom Wengen-traséen ble en kamp om hundredeler med Feuz.

Et vanskelig midtparti gjorde at nordmannen tapte litt tid, men ved siste mellomtid var 35-åringen to hundredeler foran konkurrenten. I siste del ble det også litt rotete, og da Lund Svindal kom i mål 18 hundredeler bak Feuz skjedde det til full jubel fra det sveitsiske hjemmepublikummet.

Sjanseløse nordmenn

Kjetil Jansrud på sin side var sjanseløs mot Feuz, og la seg inn over halvannet sekund bak lederen.

MISFORNØYD: Kjetil Jansrud var langt bak teten i Wengen.

- Han står litt høyt hele det siste partiet. Det vitner om at han er sliten, og han har ikke sin optimale dag, sa TV 2s Nystuen.

Heller ikke Aleksander Aamodt Kilde hadde noen god dag i den sveitsiske løypa, og i mål var han 2,24 sekunder bak Feuz.

Jansrud tok en niendeplass i rennet, mens Aamodt Kilde havnet på en delt 17.-plass.

Italienske Christof Innerhofer forsvant i løssnøen i Wengen, da han kom alt for brått ut av Kernen-sjikanen og fortsatte rett inn i sikkerhetsgjerdet. Det så ut som om veteranen slo sitt høyre kne, men kunne i det minste forlate bakken for egen maskin.

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere