Alexander Os nektes NM-start

Alexander Os blir ikke å se i NM i skiskyting.

Alexander Os blir ikke å se i NM i skiskyting. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Den norske skiskytterprofilen rakk ikke påmeldingsfristen.

30.03.16 16:14

Alexander Os (36) får ikke stille til start i NM i skiskyting som arrangeres på Dombås denne uken. Årsaken er at skiskytterstjernen ikke rakk påmeldingsfristen som gikk ut tirsdag kveld.

Alexander Os gledet seg til å gå NM, men nå får han ikke lov til å gå. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Os har jobbet for å melde seg på i etterkant, men 36-åringen blir nektet å stille på startstreken av arrangøren.

36-åringen er skuffet over å ikke få lov til å stille til start. Han hevder nemlig at han trodde han hadde registrert seg for lenge siden.

- Jeg var inne på siden der i god tid for å melde meg på, men av en eller annen grunn har jeg ikke blitt registrert. Sannsynligvis er det jeg som har gjort en feil, men jeg har ikke sjekket i ettertid at jeg kom med på listen. Når jeg ble obs på at jeg ikke var det, så hadde fristen gått ut. I år har forbundet kjørt en linje som gjør at det ikke er mulig med påmelding i ettertid og da sitter jeg her, sier Os til Nettavisen.

- Kjører en linje hvor de ekskluderer folk

Norges Skiskytterforbund har i tidligere sesonger godkjent påmeldinger etter at fristen har gått ut ved at utøverne må betale dobbelt kontingent, men denne sesongen har de kjørt en tøffere linje. Os er kritisk til forbundets nye regler.

- Det er veldig synd at jeg ikke får gå, men det jeg synes er mest synd er at systemet gjør det umulig med påmelding i ettertid. Det kan være forskjellige grunner til at folk ikke har klart å melde seg på før fristen går ut. Det er ikke sånn at folk spekulerer og melder seg på så tett opp mot løpet som mulig. Man skal prøve å overholde fristene som er, men jeg synes det kunne vært en åpning for senere påmelding mot en ekstra avgift, sier 36-åringen.

Os synes det er merkelig at forbundet har endret på reglene fra tidligere sesonger.

- De burde gjøre slik at flest mulig kan delta selv om noen skulle ha glemt å melde seg på eller har andre grunner til at de ikke har rukket fristen. At de kjører en linje hvor de ekskluderer folk synes jeg er veldig pussig, forklarer Os.

Avgjørelsen er endelig

Arrangementskonsulent i Norges Skiskytterforbund, Vegar Rolfsrud, sier til Nettavisen at regelen er lik for alle og at avgjørelsen er endelig fra rennjuryen.

- Vi har undersøkt og gått i loggen til leverandøren vår for å se om han har vært pålogget i systemet med sin bruker-ID. Det har han ikke vært, sier Rolfsrud til Nettavisen.

- Hvorfor kjører dere linjen dere gjør?

- Det er fordi at det er ganske mye merarbeid for arrangøren i forbindelse med det å ta imot påmeldinger i ettertid. Man er også opptatt av å ha en fast påmeldingsfrist. Bakgrunnen for at det er at det har vært mange ulike frister tidligere på ulike dager i uken, mens nå er fristen ut mandagen i samme uke som det arrangeres renn, forteller Rolfsrud.

- Påmeldingsperioden har vært åpen lenge, så man har hatt god tid til å melde seg på og sjekke om man er påmeldt, forklarer arrangementskonsulenten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VURDERER Å LEGGE OPP: Alexsander Os forteller at dette kan bli hans siste sesong som skiskytter. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Vurderer å legge opp

Alexander Os har denne vinteren gått flere verdenscuprenn for Norge, men blir altså ikke å se i NM. Det kan bety at nordmannen har gått sitt siste Norgesmesterskap. 36-åringen forteller nemlig at han vurderer å legge opp.

- Jeg har ikke bestemt meg hundre prosent ennå om jeg forsetter. Jeg må vel bestemme meg innen en måneds tid.

- Det var veldig trasig. Jeg hadde gledet meg til NM på Dombås. Det er veldig fint der, så det er synd, sier Os.

Rolfsrud i Norges Skiskytterforbund sier han synes det er dumt de ikke får se Os i NM.

- Det er klart at det er synd både for arrangementet og ikke minst for utøveren selv at man ikke får delta. Samtidig er det viktig for oss at når det er en regel så må vi være konsekvente uavhengig om det er profilert løper eller ikke. Vi må kjøre en lik linje. Vi skulle selvfølgelig hatt med Alexander, det er ingen tvil om det, sier Rolfsrud.

Håper på regelendring

Os virker å akseptere at han ikke får delta, men håper forbundet endrer på regelen som nå gjør at han ikke blir å se på Dombås de neste dagene.

- Jeg håper de kan tenke seg litt om og forandre på den regelen slik at folk kan få delta. Det er det som må være hovedmålet. Selvfølgelig skal man gjøre alt man kan for å overholde fristene som er. Det har pleid å være dobbelkontingent for å melde seg på etter fristen, men da får de heller øke den avgiften hvis det er mye ekstra jobb for klubbene, sier Os.

Rolfsrud forteller at forbundet åpner for å endre på regelen etter sesongen.

- Regelen er satt og gjelder for en sesong. Vi tar med oss erfaringene fra andre renn og i tillegg NM for seniorer. Regelen blir evaluert etter sesongen, men vi endrer ikke på regelen i løpet av en sesong. Vi lytter til alle gode innspill vi med tanke på regelen. Så vil evalueringen etter sesongen vise hva vi lander på, forklarer Rolfsrud.

NM i skiskyting arrangeres på Dombås fra 29. mars til 3. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.