*Nettavisen* Sport.

Alpinistene får bruke airbag i VM

ØKT SIKKERHET er målet når alpinistene fra nyttår får kjøre renn med airbag. Her vist fram av franskmannen Aurelien Ducroz. Foto: Jean-pierre Clatot (AFP / NTB scanpix)

Tillates fra 1. januar 2015.

Alpinistene får ta i bruk det nyutviklede airbag-systemet i både trening og konkurranser neste år, men fram til årsskiftet blir det bare tillatt på trening.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vedtok på høstmøtet sitt i Oberhof at det nye systemet med luftputer som skal løse seg ut i det løperne faller eller har uhell, blir tillatt på alle nivåer i trening og konkurranser i utfor fra og med 1. januar.

Da kan løperne bruke det i alle verdenscupkonkurranser, og det kommer også til å bli tillatt i VM i Vail og Beaver Creek.

Det kommer i første rekke til å beskytte utøverne fra skader i hode og rygg.

Foreløpig, fram til slutten av desember, vil det være tillatt å bruke luftputen på trening, men det er flere alpinister som står over det.

Årsaken er at det er få fall og uhell forbundet med treningskjøring i de aller fleste bakkene.

De første fartsøvelsene i verdenscupen i år skal kjøres i Lake Louise i Canada neste helg for mennenes del. Kvinnene kjøres sine første fartsrenn uken etter i den samme traseen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag