RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Japan og Sør-Korea kan komme til å få besøk av Aksel Lund Svindal i vinter.
Japan og Sør-Korea kan komme til å få besøk av Aksel Lund Svindal i vinter. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Alpinistene tilbake til Japan og Korea

Alpinistene med Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal i spissen vender tilbake til Sør-Korea og Japan for å kjøre verdenscup til vinteren.

Rennene i Asia går i februar. Jeongseon skal ha utfor og super-G fra 4. til 7. februar. Deretter blir det slalåm og storslalåm i Naeba i Japan 13. og 14. februar. Det er noen år siden forrige gang verdenscupen ble kjørt på disse trakter, men nå får altså alpinistene nye arrangører og nye arrangementssteder å forholde seg til.

Ellers er det ikke gjort store forandringer på verdenscuplisten verken for menn eller kvinner. Kvitfjell er inne med fartsrenn, og kommende vinter går Kvitfjell-rennene fra 10. til 13. mars. Det skjer halvannen uke før verdenscupfinalen i St. Moritz, VM-arrangøren i 2017.

Kvitfjell er forresten inne på terminlisten helt fram til og med 2018-19-sesongen, noe Kvitfjell-general Svein Mundal er svært godt fornøyd med.

Det blir tradisjonell åpning i Sölden med storslalåm for både kvinner og menn 24. og 25. oktober. Etter det tradisjonelle slalåmrennet i finske Levi, flytter sirkuset seg til USA og Canada.

Etter at verdenscupen kommer tilbake til Europa, er det klart at det blir et ekstra parallell storslalåmrenn i Alta Badia. Dermed blir det en stri uke med mange konkurranser i verdenscupen like før jul med fartsrennene i Val Gardena, to storslalåmrenn i Alta Badia og slalåm i Madonna di Campiglio 22. desember.

Det er også klart at Stockholm er satt opp med et såkalt cityevent 23. februar. Det er for både kvinner og menn.

Ellers er det bare lagt opp til et kveldsrenn i verdenscupen kommende sesong. Det er slalåmrennene for kvinner menn og kvinner i Zagreb 3. og 6. januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere