*Nettavisen* Sport.

Alpintdronningen strålte etter comebacket

GLEDELIG: Lindsey Vonn virket ikke helt fornøyd med kjøringen umiddelbart etter å ha passert målstreken, men ble gladere for resultatet etter hvert. Foto: Mark Ralston (Afp / NTB scanpix)

Skuffelse for Lotte Sejersted.

06.12.14 08:09

Lindsey Vonn er tilbake igjen i verdenscupen. Det første skikkelige rennet hennes på over et år, fredagens utfor i Lake Louise, endte det med 8.-plass.

Hun skadd seg voldsomt i et fall i Schladming-VM i 2013, men prøvde seg litt i fjor høst.

Det forrige verdenscupløpet hun kjørte var i Val d'Isere før jul i fjor, men amerikaneren fant fort ut at det skadde kneet ikke tålte påkjenningen.

Nå er 30-åringen, som har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger, endelig tilbake for fullt.

Maze til topps

Det var slovenske Tina Maze som var best og gikk til topps i rennet i Canada. Hun kjørte veldig bra og gjorde få feil på veien ned til mål.

Fredag var Maze 45 hundredeler foran østerrikeren Anna Fenninger på annenplass.

Liechtensteins Tina Weirather kjørte inn til tredjeplassen. Hun var 51 hundredeler bak etter å ha ledet på toppen og avsluttet sterkt.

En av dem som virkelig overrasket i utforåpningen for kvinner var svenske Kajsa Kling som kjørte inn til en sterk sjetteplass.

Norske statister

Det var stilt visse forventninger til Lotte Smiseth Sejersted etter sterk kjøringen i treningsomgangene. Hun hadde både seieren og annenplass foran og bak Tina Maze.

Sportssjef Claus J. Ryste sa til NTB at han trodde Sejersted var i ferd med å ta det siste steget helt til topps på resultatlistene etter beste treningstid for noen dager siden.

Men i selve rennet fredag, ble det litt av en nedtur for det norske håpet.

Hun endte på 18.-plassen og ble slått av Maze med 1,53 sekund. Sejersted var aldri med i kampen om de beste plassene, men tapte jevnt og trutt fra start til mål.

Heller ikke den andre norske deltakeren, Ragnhild Mowinckel, hadde klaff fredag. Hun ble slått med godt over tre sekunder av Maze og endte utenfor topp 40. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.