*Nettavisen* Sport.

Alsgaards tanker snudd på hodet

Skihelten har forandret mening.

I løpet av bare én sesong har Thomas Alsgaards tanker forandret seg. Foran fredagens sesongåpning i klassisk på Beitostølen tenker han på om det overhodet er mulig å vinne med feste under skiene.

For bare ett år siden var den tanken utenkelig. I år er den en realitet.

- Løypa er som skapt for å vinne uten feste, sa Alsgaard da han som eier av privatlaget Team LeasePlan Go presenterte laget på Beitostølen torsdag ettermiddag.

Laget til den tidligere verdensmesteren og olympiske mesteren består av ti løpere. Fredag skal halvparten av dem gå med feste under skiene, den andre halvparten velger blanke ski.

Dessverre for Alsgaard må han sende laget sitt i krigen uten sin største stjerne. Petter Eliassen måtte snu på plassen i Alta torsdag. Han følte seg fortsatt ikke helt frisk etter det siste høydeoppholdet i Ramsau.

Eliassen var mannen som mer eller mindre revolusjonerte langløpene sist sesong. Trønderen viste seg så sterk i staking at han nærmest lekte med konkurrentene i løp etter løp.

- Synd. Petter har vært sterk i hele høst, men sånn er det, sa privatlagets daglige leder Emil Weberg Gundersen.

Spennende

Team LeasePlan Go er et lag som består av fem allroundløpere og fem langløpere.

- Selv skal jeg være med å bidra og kaste glans, sa Alsgaard.

Alsgaard er ikke enig med dem som mener at langrennssporten går inn i en kjedelig mesterskapsfri sesong.

- For langløperne går vi inn i den mest spennende sesongen noensinne, ikke minst fordi det er en mesterskapsfri sesong. Det gir de beste allrounderne muligheten til å prøve seg. Mange har signalisert at de vil det, sa Alsgaard.

Side om side

Alsgaard tonet hvilken rivende utvikling som langløpene har hatt de siste årene.

- Den siste sesongen var for alvor den første hvor langløperne var helt på høyde med dem som har ambisjoner om å vinne i verdenscupen. Det så vi ikke minst da verdens beste skiløper fikk grisebank i Birkebeineren. Utviklingen med staking i langløp har eksplodert i de tre-fire siste åra, og Petter Eliassen tok det til et nytt nivå.

Episoden Alsgaard sikter til ovenfor var da Petter Eliassen rykket fra Martin Johnsrud Sundby og ble den første til å vinne Birkebeineren på blanke ski.

Senere fredag kan også vinneren av herreklassen på Beitostølen være en som har valgt å gå de 4 x 3,75 kilometerne på ski uten festesmurning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag