*Nettavisen* Sport.

Anders (28) skulle egentlig ikke gå, men knuste alle

VANT: Anders Glørsen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Ny, norsk storeslem i langrennssporet.

20.12.14 15:06

Anders Glørsen gikk inn til en sensasjonell seier på herrenes 15 kilometer fristil i Davos lørdag. Gløersen skulle egentlig ikke gå rennet.

Han kom inn som reserve da Didrik Tønseth måtte melde forfall på grunn av problemer med blindtarmen. Gløersen tok godt vare på muligheten.

Nordmannen lå langt framme ved alle passeringer, men det var først og fremst avslutningen til Gløersen som sikret ham seieren i Davos.

- Dette var en stor overaskelse. Det var egentlig ikke meningen at jeg skulle konkurrere i dag, men noen av gutta hadde problemer med sykdom og da fikk jeg sjansen. Jeg hadde høye forventninger, men jeg hadde ikke ventet å vinne, sier Gløersen i seiersintervjuet.

Sikret VM-plass?
Mange kanoner kom bak, men ingen kunne matche vinneren. Seieren lørdag markerer Gløersens definitive gjennombrudd på distanserenn.

- Det er store sjanser for at han får gå 15 kilometer fri etter dette løpet her under VM i Falun, sier NRK-kommentator Jan Post om vinneren.

Petter Northug ble nummer to, mens Chris Jespersen ble nummer tre.

Petter Northug har slitt så langt i vinter, men lørdag viste nordmannen gode takter. Northug åpnet rolig, men kom sterkere og sterkere utover i løpet.

I mål var han 4,8 sekunder bak Anders Gløersen.

- Dette er trolig det beste vi har sett fra Northug i vinter. For første gang i vinter ligner Petter på seg selv, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Northug selv var overrasket, ifølge fisski.com.

- Jeg følte meg ikke så bra i dag og jeg trodde ikke jeg kjempet om en pallplass. Planen var å holde et høyt tempo fra det høyeste punktet til stadion. Jeg hadde litt kraft igjen på de to siste rundene, sier Northug.

Sundby bak
Chris Jespersen hang også godt med lenge og ledet ved flere passeringer, men tapte terreng inn mot mål og var bak både Northug og Gløersen.

Martin Johnsrud Sundby var regnet som en av de største favorittene før løpet, men hadde ikke helt dagen i Davos, Ved 5 kilometer lå han 5,2 sekunder bak teten, men fram til ti kilometer tapte han en del og lå plutselig 8,1 sekunder bak bestetiden. I mål endte han på en sjetteplass.

Finn Hågen Krogh ble nummer syv.

Supersveitseren Dario Cologna holdt heller ikke følge med de beste og måtte ta til takke med en tiendeplass i dette rennet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.