Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anders Bardal operert i Trondheim

SKADET: Anders Bardal brakk håndleddet i polske Wisla.
SKADET: Anders Bardal brakk håndleddet i polske Wisla. Foto: Imago/newspix
Den 32 år gamle skihopperen ble operert etter brudd i håndleddet.

Anders Bardal var onsdag gjennom en vellykket operasjon på St. Olavs hospital i Trondheim.

Landslagshopperen fra Steinkjer skadd seg etter et kjempehopp i verdenscuprennet i Wisla sist torsdag. Etter røntgenundersøkelser på det lokale sykehuset i Polen ble det påvist brudd i håndleddet. På St. Olavs hospital i Trondheim ble Bardal videre undersøkt i helgen og fram til operasjonen,

Alt er blitt koordinert av helseteamet til hopplandslaget i samarbeid med lege Lars Engebretsen ved Olympiatoppen.

– Anders har vært gjennom en operasjon i håndleddet i dag. Skaden var riktignok mer komplisert enn vanlig. Dette betyr at bruddet i hånden er blitt forsterket med plater og skruer, men alt har gått etter planen. Det tar tradisjonelt fire-seks uker å lege et slikt brudd, forteller fysioterapeut/manuellterapeut Lars Haugvad, som koordinerer helseteamet til hopplandslaget, heter det i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Glad

Anders Bardal er glad for at operasjonen gikk bra. Fra sykehuset i Trondheim forteller ulykkesfuglen at han ser fram til å komme i gang med treningen. Selv om Bardal i utgangspunktet har det travelt med å rekke VM understreker han at han skal skynde seg langsomt.

– Jeg stoler på planen som helseteamet har presentert for meg. Den høres fin ut. Målsettingen er å rekke VM i Falun, men jeg stiller ikke opp for å bli nummer 25. Det er i dag fire uker og to dager til kvalifiseringa i liten bakke begynner, og jeg er forsiktig optimist. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at jeg står klar på bommen i VM. Det hadde vært moro å prestert på høyt nivå i Sverige. Jeg tror dette blir et fantastisk mesterskap, sier Bardal.

Mulig

Sportssjef Clas Brede Bråthen er fornøyd med at operasjonen på sykehuset i Trondheim gikk bra.

– Det er selvsagt fullt mulig å komme tilbake i hoppbakken etter en slik skade. Skihoppere er generelt tøffe idrettsutøvere, og en av våre mestvinnende utøvere gjennom tidene er selvsagt intet unntak i så måte. Anders vil ha tilgang på landets beste ekspertise til å gjøre avbrekket så kort som mulig. Vi håper å se ham i toppform på bommen når gullet fra Val di Fiemme skal forsvares i Falun, sier han. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!