Anders Bardal operert i Trondheim

SKADET: Anders Bardal brakk håndleddet i polske Wisla.

SKADET: Anders Bardal brakk håndleddet i polske Wisla. Foto: Imago/newspix

Den 32 år gamle skihopperen ble operert etter brudd i håndleddet.

Anders Bardal var onsdag gjennom en vellykket operasjon på St. Olavs hospital i Trondheim.

Landslagshopperen fra Steinkjer skadd seg etter et kjempehopp i verdenscuprennet i Wisla sist torsdag. Etter røntgenundersøkelser på det lokale sykehuset i Polen ble det påvist brudd i håndleddet. På St. Olavs hospital i Trondheim ble Bardal videre undersøkt i helgen og fram til operasjonen,

Alt er blitt koordinert av helseteamet til hopplandslaget i samarbeid med lege Lars Engebretsen ved Olympiatoppen.

– Anders har vært gjennom en operasjon i håndleddet i dag. Skaden var riktignok mer komplisert enn vanlig. Dette betyr at bruddet i hånden er blitt forsterket med plater og skruer, men alt har gått etter planen. Det tar tradisjonelt fire-seks uker å lege et slikt brudd, forteller fysioterapeut/manuellterapeut Lars Haugvad, som koordinerer helseteamet til hopplandslaget, heter det i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Glad

Anders Bardal er glad for at operasjonen gikk bra. Fra sykehuset i Trondheim forteller ulykkesfuglen at han ser fram til å komme i gang med treningen. Selv om Bardal i utgangspunktet har det travelt med å rekke VM understreker han at han skal skynde seg langsomt.

– Jeg stoler på planen som helseteamet har presentert for meg. Den høres fin ut. Målsettingen er å rekke VM i Falun, men jeg stiller ikke opp for å bli nummer 25. Det er i dag fire uker og to dager til kvalifiseringa i liten bakke begynner, og jeg er forsiktig optimist. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at jeg står klar på bommen i VM. Det hadde vært moro å prestert på høyt nivå i Sverige. Jeg tror dette blir et fantastisk mesterskap, sier Bardal.

Mulig

Sportssjef Clas Brede Bråthen er fornøyd med at operasjonen på sykehuset i Trondheim gikk bra.

– Det er selvsagt fullt mulig å komme tilbake i hoppbakken etter en slik skade. Skihoppere er generelt tøffe idrettsutøvere, og en av våre mestvinnende utøvere gjennom tidene er selvsagt intet unntak i så måte. Anders vil ha tilgang på landets beste ekspertise til å gjøre avbrekket så kort som mulig. Vi håper å se ham i toppform på bommen når gullet fra Val di Fiemme skal forsvares i Falun, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag