RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anders Jacobsen på rekordjakt

KULM I SIKTE: Anders Jacobsen ble nummer fem i avslutningsrennet i hoppuka. Nå venter Kulm.
KULM I SIKTE: Anders Jacobsen ble nummer fem i avslutningsrennet i hoppuka. Nå venter Kulm. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Skiflygingsbakken i Kulm er bygget ut. Enkelte antyder hopp på 240 meter.

- Jeg håper å forbedre rekorden min på 230,5 meter, sier Anders Jacobsen.

Han er tilbake i form etter en stri start på sesongen. Hønefoss-hopperen vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Sammenlagt ble han nummer fem i den tysk-østerrikske hoppuken.

- De sier en kan hoppe 240 meter i den nye bakken i Kulm. Det er spennende. Målet er å henge med topp ti fremover, sier Jacobsen.

Johan Remen Evensens verdensrekord på 246,5 meter fra Vikersund skal overleve helgens skiflyging i Kulm. Anders Fannemel har hoppet 244,5 meter, mens Rune Velta landet på 243 meter i Vikersundbakken.

- Det er vel ingen som helt vet hvor langt det er mulig å hoppe i Kulm etter utbyggingen. Men jeg går for over 230 meter. Jeg skal prøve 240 meter, som de jo har snakket om der nede på forhånd. Dette blir gøy, sier Velta til NTB. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere