RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GLADGUTT: Smilet satt løst hos Espen Andersen etter den første seieren hans i kombinertverdenscupen.
GLADGUTT: Smilet satt løst hos Espen Andersen etter den første seieren hans i kombinertverdenscupen. Foto: Heikki Saukkomaa (AFP / NTB scanpix)

Andersen best i norsk kombinert-dobbel

Sist oppdatert:
- Nesten surrealistisk, sier den uventede vinneren.

For aller første gang endte et verdenscuprenn i kombinert med Espen Andersen som seierherre fredag.

Konkurransen i Finland var også den første i verdenscupen denne sesongen. Dessuten var det første gang en norsk løper vant en konkurranse på dette nivået siden Jørgen Graabaks seier i Schonach 6. mars 2016.

Lommedalen-utøveren Andersen lå godt an etter hoppdelen av åpningsrennet i Ruka. Som andremann ut på 5-kilometeren, gjorde han kort prosess da han kom seg opp til Mario Seidl fra Østerrike i langrennsdelen.

Målløs i mål

- Jeg hadde en fjerdeplass som det beste resultatet individuelt fra før. Denne sesongen hadde jeg et mål om å klare en pallplass i verdenscupen. At jeg kan krysse av for det målet allerede nå hadde jeg ikke regnet med, sier Andersen til Nettavisen.

- Det føles veldig bra å ha klart det, og nesten surrealistisk å vinne. Men av en eller annen grunn jeg hadde av en liten følelse av at jeg kunne vinne i dag. Og det må jo sies at jeg klarte det ganske bra, fortsetter 24-åringen.

Jan Schmid fulgte opp med andreplass på 34-årsdagen sin, etter å ha avansert forbi både Seidl og Japans Akito Watabe på slutten av langrennet. Schmid startet som nummer seks, men fullførte bare 7,7 sekunder bak Espen Andersen etter forrykende å ha vist fart i sporet.

Watabe, den eneste utøveren som klarte å bryte tyske kombinertløperes lange seiersrekke forrige sesong, endte på tredjeplassen.

SEIEREN I BOKS: Espen Andersen innså ikke at han hadde vunnet før de aller siste meterne av kombinertrennet i finske Ruka. Bak skimtes andremann Jan Schmid.

Brøt barrieren

- Jeg så Jan i øyekroken, men heldigvis var det kort igjen til mål, konstaterte vinneren.

Norges kombinertutøvere slet tungt med å sprekke Tysklands store dominans forrige vinter. Nå ble tyskerne satt skikkelig på plass allerede i første renn.

Björn Kircheisen ble beste tysker på åttendeplass, slått med 1.18 minutter.

- De gjør det bedre enn de gjorde i hele fjorårsesongen, kommenterte NRKs Jann Post om innsatsen til Andersen og Schmid i innspurten.

Jørgen Graabak sørget for at Norge fikk tre utøvere blant de seks beste. Graabak var knappe 40 sekunder bak Andersen i mål. Magnus Moan og Mikko Kokslien endte på henholdsvis 21.- og 22.-plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere