RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andreplass for Johnsrud Sundby

GODT LØP: Martin Johnsrud Sundby var sterk på søndagens 15-kilometer.
GODT LØP: Martin Johnsrud Sundby var sterk på søndagens 15-kilometer. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Alle måtte se seg slått av finske Iivo Niskanen.

Søndag braket verdenscupesesongens første distanserenn for gutta igang.

Mange hadde høye forventninger til det norske laget, og aller størst forventninger var det til Martin Johnsrud Sundby. 

Og Sundby var med i teten helt inn mot mål. Dessverre var han litt for sein til å vinne løpet, og seieren gikk i stedet til hjemmehåpet, finske Iivo Niskanen. Johnsrud Sundby kjempet seg dog inn på en sterk andreplass, 10,3 sekunder bak vinneren.

Niklas Dyrhaug gjorde også et kjempeløp søndag, og havnet på fjerdeplass, bare 2,3 sekunder bak Johnsrud Sundby. Tredjeplassen gikk til Sami Jauhoujärvi.

Det var en strålende fornøyd Niskanen som jublet for seier på hjemmebane.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg måtte gå smart i dag, også ta ut alt jeg hadde mot slutten av løpet. Det klarte jeg, og det ble et godt resultat for oss, med to mann på pallen, sa han til FIS i et intervju sendt på NRK etter målgang.

Johnsrud Sundby, som måtte ta til takke med andreplassen, var egentlig fornøyd med søndagens løp, men måtte innrømme at han gikk tom for krefter mot slutten.

- Det fungerte bra i dag, egentlig. Jeg hadde planer om å ha en del å gå med mot slutten, men løypa her er så hard at det ikke var så mye å gå med. Jeg skal nok innrømme at jeg fremdeles er litt seig i kroppen, sa han til NRK etter andreplassen.

God laginnsats
Det var en god norsk laginnsats søndag. Simen Østensen kom på åttendeplass, Pål Golberg ble nummer ni og Didrik Tønseth kom på en ellevte plass. Også Sjur Røthe gjorde et godkjent løp, og ble nummer 15.

Landslagstrener Trond Nystad var fornøyd med laginnsatsen, men skulle gjerne hatt enda en mann på pallen.

- Det er alltid surt å ikke komme på pallen. Vi skulle hatt flere nordmenn på pallen i dag, men jeg er fornøyd med laget. Andreplassen til Martin er så klart bra, og løpet til Niklas er helt strålende, fortalte han NRK etter løpet.

Northug fornøyd med helga
Petter Northug hang med en stund, men tapte mye opp til 8,1 kilometer. Det ble dermed en skuffende dag for Northug, som ikke klarte å hevde seg i toppen på 15-kilometeren. Han var over minuttet bak vinneren i mål, på en 23. plass. 

Northug er likevel fornøyd med helga, sett under ett. Han kom på andreplass i lørdagens sprint.

- Det var en tøff løype i dag. Jeg prøvde å finne flyten, og synes det gikk helt greit. Det var et løp midt på treet. Totaltsett har helga vært veldig bra for min del. Det har vært to fine konkurranser, sa han til NRK etter målgang.

Northug skrøyt også av dagens vinner,

- Det er imponerende av Niskanen. Han har hevet seg veldig. Han kom bra inn mot OL i fjor, og har fortsatt den gode formen i år, ser det ut som.

De øvrige norske startende var Ola Vigen Hattestad (42. plass) og Chris Jespersen (45. plass).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere