*Nettavisen* Sport.

Anklager Norge for juks

ANKLAGES: Svenskene mener Norge utnytter systemet gjennom sitt samarbeid med Storbritania. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- De utnytter systemet for å oppnå en fordel.

Før inneværende sesong innførte FIS en ny regel om at antallet skitestere før konkurranser skulle reguleres.

Sverige har ni testere, mens Norge har elleve. Det norske landslaget kan imidlertid ha funnet en måte å snike seg rundt regelverket på.

Norge har nemlig inngått et samarbeid med Storbritania og kan dermed ha flere testere i sporet.

Klikk på bildet for å forstørre.

MERKELIG: - Det er litt merkelig, sier Sveriges landslagssjef Rikard Grip om samarbeidet mellom Norge og Storbritania. Foto: Maja Suslin (NTB Scanpix)

- Juks
Det har svenskene bitt seg merke i.

- Det der er juks. De utnytter systemet for å oppnå en fordel, sier SVT-programleder André Pops under kanalens langrennssending.

Sveriges landslagssjef Rikard Grip går ikke så langt som å kalle det juks, men er enig med STV-programlederen i at det er spesielt.

- Man setter regler, og det første man gjør er å finne en måte å unngå reglene på. Det er litt merkelig, sier Grip, som legger til at det kan bli aktuelt for Sverige å gjøre det samme dersom Norge har sitt på det rene.

- Vi deler informasjonen
Knut Nystad forsvarer Norges rett til å benytte seg av flere testere, med britiske vester på.

- Vi jobber sammen med England, så vi har et samarbeid med dem. Det betyr at vi jobber sammen med dem og tester, så deler vi informasjonen, sier Nystad.

Søndag ble det norsk storeslem i Finland. Martin Johnsrud Sundby tok seieren i herreklassen. Han fikk med seg Petter Northug og Finn Hågen Krogh på pallen.

Therese Johaug vant kvinneklassen, mens Stina Nilson ble nummer to og Ingvild Flugstad Østberg nummer tre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag