RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FLYTTES TIL HJEMBYEN: OL-medaljøren Anna Holmlund, har avbildet som bronsevinner u Sotsji for tre år siden.
FLYTTES TIL HJEMBYEN: OL-medaljøren Anna Holmlund, har avbildet som bronsevinner u Sotsji for tre år siden. Foto: Tobias Röstlund (TT / NTB scanpix)

Anna Holmlund flyttes til Sundsvall

Sist oppdatert:
Får tilpasset behandling og rehabilitering i hjembyen.

Den skadde svenske skicrosstjernen Anna Holmlund (29), som fortsatt ligger i koma, skal flyttes til hjembyen Sundsvall, skriver Sundsvall Tidning.

Holmlund pådro seg alvorlige hodeskader under en stygg krasj på trening i italienske Innichen like før jul. Bronsevinneren fra forrige OL i Sotsji har siden vært under behandling.

Hun puster for egen maskin, men har hele tiden vært bevisstløs siden uhellet.

- Anna har vist en enorm viljestyrke, og hun har allerede tatt steg i riktig retning. Etter å ha bodd i Stockholm i flere år vil hun flytte tilbake til Sundsvall for å starte en helt ny livsreise, står det i en annonse familen har lagt ut hos Arbetsförmidlingen for å finne en personlig assistent.

Holmlunds nye leilighet vil ligge i umiddelbar nærhet til den behandlings- og rehabiliteringshjelpen hun trenger. Den kommer til å være tilpasset pleien og treningen som står på Holmlunds program framover.

Holmlund er blitt behandlet på Danderyds sykehus for de omfattende hjerneskadene hun pådro seg.

- De siste månedene har vi sett at Anna har blitt bedre og der med stor glede at det nå går an å kommunisere med henne, og vi til og med får verbale svar, sier det svenske skicrosslandslagets lege Jakob Swanberg.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere