*Nettavisen* Sport.

Antti-helten kan være nøkkelen for Rangers

NØKKELSPILLER: Selv om han etter planen bare skal spille 20-25 kamper for New York Rangers denne sesongen, er Antti Raanta en meget viktig brikke i laget.

NØKKELSPILLER: Selv om han etter planen bare skal spille 20-25 kamper for New York Rangers denne sesongen, er Antti Raanta en meget viktig brikke i laget. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Vinneroppskriften til New York Rangers smakte bedre etter den imponerende debuten til Antti Raanta.

NEW YORK (Nettavisen): Trener Alain Vigneault ledet New York Rangers til sluttspillfinale i 2014 og grunnseriemesterskap og semifinale i sluttspillet i 2015.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Nå håper selvfølgelig Vigneault, Mats Zuccarello og de andre i den tradisjonsrike broadwayklubben at det skal ende med Stanley Cup i 2016.

Veien dit er lang – den inkluderer 82 grunnseriekamper på 186 dager før sluttspillet begynner – og veien dit er vanskelig. En av nøklene til suksess i sluttspillet er en uthvilt og god keeper.

New York Rangers har en av de beste keeperne i NHL i svenske Henrik Lundqvist. Så gjelder det bare å passe på at han er uthvilt når vi skriver april 2016. Vigneaults mål er å hvile den 33 år gamle svensken i 20-25 av grunnseriekampene.

Det er der Antti-helten kommer inn. Reservekeeperen Antti Raanta. Finnen som debuterte med å holde nullen i sin Rangers-debut natt til tirsdag, i 4-0-seieren mot San Jose Sharks i Madison Square Garden, til enorm jubel fra hjemmefansen, som åpenbart var lettet over å se at Rangers har fått en kompetent erstatter for fjorårets dyktige andrekeeper, Cam Talbot.

Hvis Antti Raanta fortsetter å storspille, kan Lundqvist få den hvilen som trengs for å prestere på sitt aller beste i sluttspillet. Hvis Raanta ikke presterer godt nok, må Lundqvist spille flere kamper og løpe risiko for å være tappet for energi når veien mot 16 seirer og Stanley Cup begynner.

- Jeg er selvfølgelig veldig glad. Jeg kan puste normalt igjen. Den første kampen i et nytt lag er spennende. De hadde en veldig god backup her i fjor, så det er naturlig at alle måler meg opp mot ham. Jeg følte ikke noe press på grunn av det, men det var deilig å starte sånn som dette, sier Raanta til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD FINNE: Pressen kastet seg over Antti Raanta etter den imponerende Rangers-debuten. Her i et intervju med Andrew Gross fra Bergen Record. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Mats Zuccarello og Derick Brassard delte både gleden og lettelsen.

- Det er moro! Han har vært bra på trening og er en kul fyr å ha i garderoben, så dette er gøy! sier Zuccarello til Nettavisen.

Brassard roser også Raanta for innsatsen på trening. Finnen, som kom fra Stanley Cup-mester Chicago Blackhawks i sommer, var tilskuer i sesongens seks første Rangers-matcher, så treningene var i lang tid hans eneste mulighet til å vise seg fram for lagkameratene.

- De to poengene som er på spill når Lundqvist ikke spiller, er veldig viktige. De fikk vi ofte med Talbot i fjor. Hvis han klarer å gjøre den samme jobben, blir han viktig for oss, sier Brassard til Nettavisen.

Raanta var reservekeeper i Chicago Blackhawks forrige sesong, og leverte strålende tall som 1,89 i baklengsmål per kamp og en redningsprosent på 93,6 på sine 14 kamper, men mistet likevel jobben som andrekeeper til Scott Darling og var derfor glad for å bli byttet bort til New York Rangers for Ryan Haggerty.

Han mener at New York Rangers er fullt på høyde med regjerende mester Chicago Blackhawks.

- Du ser mye av de samme tingene her i Rangers som i Chicago. Vi har ikke spilt så godt som vi ønsker innledningsvis, så vi måtte gå i oss selv og tenke over hva vi har gjort feil. Nå som vi har fått gode 60 minutter mot San Jose, får vi forhåpentlig litt ekstra selvtillit og vil spille bedre utover i sesongen, sier Raanta til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.