RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åtte norske kjører storslalåmåpningen i Sölden

KLARE: Åtte norske alpinister er klare for verdenscupåpningen i alpint i Sölden. Det er seks menn og to kvinner som er kommet gjennom nåløyet.
KLARE: Åtte norske alpinister er klare for verdenscupåpningen i alpint i Sölden. Det er seks menn og to kvinner som er kommet gjennom nåløyet. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Det er seks menn og to kvinner som er kommet gjennom nåløyet.

Åtte norske alpinister er klare for verdenscupåpningen i alpint i Sölden.

Sportssjef Claus J. Ryste forteller til NTB at Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Haugen, Rasmus Windingstad og Marcus Monsen stiller i herreklassen i Sölden neste søndag, mens Ragnhild Mowinckel og Nina Løseth stiller blant kvinnene.

I fjor ble Nina Løseth best av de norske jentene på 26.-plass etter to omganger. Hun var den eneste som fikk kjøre finaleomgangen, mens Ragnhild Mowinckel og Lotte Smiseth Sejersted ikke kvalifiserte seg.

I klassen for menn ble Aksel Lund Svindal nummer fire. Leif Kristian Haugen fulgte opp med 18.-plass.

Men det er lenge siden det er blitt norsk seier i Sölden.

I 2007 gikk Svindal til topps i sesongåpningen. Etter det har ingen nordmann stått øverst på seierspallen på Rettenbachbreen.

Sportssjef Ryste forteller at Lotte Smiseth Sejersted ikke kjører sesongåpningen i Sölden rett og slett fordi storslalåmformen ikke er god nok. Dessuten har hun et veldig dårlig startnummer som gjør at hun under alle omstendigheter ville fått problemer med å kvalifisere seg.

- Nå har Lotte heller fokus mot rennene i USA og Canada. Hun har prioritert relativt tung trening i det siste. Derfor har hun vært uaktuell for sesongåpningen her i Sölden, forteller Ryste. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere