*Nettavisen* Sport.

Aukland spår vinner på blanke ski

Anders Aukland tror vinneren kan stake rundt i løypene på Beitostølen denne helgen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Det vil i så fall være historisk.

Langløpsekspert Anders Aukland (43) spår at vinneren av herreklassen i fredagens åpningsrenn i klassisk stil på Beitostølen, vil bli en som staker seg gjennom hele løypa på blanke ski.

Det vil i så fall være historisk. Det har aldri skjedd tidligere. Lillebror Jørgen Aukland staket seg gjennom løypa med blanke ski allerede i 2004 og ble nummer 15. Da var han den eneste som gjorde akkurat det.

Men det var den gang.

Snømangelen har dessuten gjort at den opprinnelige traseen på fem kilometer er kortet ned til 3,75 kilometer. Det er færre moter enn normalt. Det gjør at blanke ski blir løsningen for veldig mange i klassen for menn.

Regelen

I langløpssirkuset er blanke ski mer regelen enn unntaket. Slik har det ikke vært i normalt langrenn til nå. I framtiden blir det nok mer og mer vanlig også der.

– Jeg tror at veldig mange kommer til å gå på blanke ski i morgen (fredag). Det er bare å si velkommen etter. Langløperne starter ikke sesongen før om tre uker, og mange er kanskje ikke ennå i sin beste form. Jeg tror at mange sprintere kan bli sterke, men kanskje er Simen Østensen min største favoritt, sier Aukland til NTB.

Fredag hadde laget hans, Team Santander, pressetreff på Beitostølen for niende gang. Sponsoren kunne opplyse at de blir med videre til minst sesongen 2017/2018.

Om Anders og broren Jørgen fortsetter som aktive helt til da er uvisst.

Ett år om gangen

– Jeg begynner å dra på åra, og jeg tar ett år om gangen. Men at jeg fortsatt vil være en del av laget i en eller form også om to år er helt sikkert, sier veteranen som i en alder av 42 år hadde sin beste sesong noen gang sist år.

I år startet oppkjøringen på verst mulig vis med et beinbrudd i mai.

– Jeg er akkurat kommet i gang igjen og var på snø for første gang i år i dag. Jeg synes det er spennende å være i gang igjen, og spesielt spennende har det vært å få Johan Olsson inn på laget. Sammen med Dario Cologna har kanskje han vært verdens beste i motbakker de siste årene. Han er en løper som fortsatt kan ta medalje i VM i Lahti i 2017 og i OL 2018. Han har gitt laget vårt et stort løft, sier Aukland.

Johan Olsson er ikke med på Beitostølen fredag. Der er Jørgen Aukland og Tord Asle Gjerdalen de som skal forsvare Team Santanders hvite farger sammen med eldstebror Aukland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag