*Nettavisen* Sport.

Avslører sykdomsdrama i timene før OL-bragden

BRONSEJENTA: Tiril Eckhoff imponerte alle under kvinnenes fellesstart. Foto: Lee Jin-man

Bronsevinneren var i tvil om hun i det hele tatt skulle gå kvinnenes fellesstart.

17.02.14 18:42

Klikk på bildet for å forstørre.

SOTSJI (Nettavisen): Tiril Eckhoff overrasket mange da hun mandag kveld sprintet inn til tredjeplass på fellesstarten i Sotsji.

For 23-åringen fra Bærum har ikke til vane å stå på pallen sammen med verdens beste. Og det var ikke før siste runde at hun forstod at dette kunne gå veien.

- Det er rått. Tenk de som veddet på meg på oddsen, de må ha tjent helt sykt mye, sier Eckhoff til Nettavisen og resten av det norske pressekorpset.

- Jeg har ganske god selvtillit på sisterunder, jeg har tross alt trent med Tora i hele år. Jeg visste at hvis det er noen som slår meg, er det Tora. Men resten kan ikke slå meg, forklarer bronsevinneren.

Men Tora Berger var sjanseløs etter at hun fallt i starten av løpet, og det ble Eckhoff Norge skulle juble for mandag kveld, da hun spurtslo Evi Sachenbacher på oppløpet.

- Jeg er rørt
Gråtende tok hun imot gratulasjoner og spørsmål fra ivrige journalister og konkurrenter.

- Tora, jeg gråt på TV, utbrøt Eckhoff da hun møtte Berger noen meter unna pressesonen etter å ha gjort unna et TV-intervju.

Noen minutter senere forklarte hun følelsene.

- Jeg er rørt, dette er helt utrolig. Jeg er veldig takknemlig. Dette er stort for meg, sier Eckhoff.

Det var imidlertid langt ifra sikkert at 23-åringen skulle gå mandagens fellesstart. Eckhoff har de siste dagene følt seg dårlig, og avgjørelsen om å stille til start ble ikke tatt før mandag morgen.

- Jeg var ganske dårlig i går, og jeg trodde at jeg kom til å bli syk. Det var ganske sykt at jeg klarte å komme på tredjeplass i dag.

- Kjente du ingenting i dag tidlig?

- Jo, jeg hadde et tett nesebor. Jeg var litt i tvil om at jeg skulle gå i dag. Avgjørelsen om at jeg skulle gå ble tatt i dag tidlig, forteller Eckhoff.

Får Tora-ros
Tora Berger, som måtte nøye seg med en skuffende 15. plass, er full av lovord om Norges nye bronsevinner.

- Hun har et veldig stort potensial, og har tatt vanvittige steg som skiskytter det siste året. Hun fikk ikke gå VM i fjor, og var bare reserve. I år er hun med og kjemper om medaljer, og vinner en medalje til og med. Det sier litt om det steget hun har tatt fra fjoråret, sier Berger til Nettavisen.

- Det var kjempeartig å komme i mål og se at det var Tiril som var nummer tre, forteller Berger.

- Hvor mye har du lært henne?

- Tiril er veldig smart og skjønner mye selv. Det er artig at hun presterer så bra. Det er kjekt for hele laget, og det er kjekt for meg å se at det gror godt bak meg, sier Berger.

(Artikkelen fortsetter etter rennet)

Klikk på bildet for å forstørre.

FALT: Tora Berger var uheldig under fellesstarten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix


Tora fallt
Selv fikk hun en verst tenkelig start på rennet. Etter bare noen hundre meter gikk hun i bakken med et smell, og tapte 25 sekunder opp til tetgruppen.

- Jeg kom i litt for stor fart i forhold til hun som lå foran meg, og vurderte om jeg skulle legge meg på innsiden eller utsiden av henne. Skiene gikk i en annen retning enn jeg planla, og jeg mistet kontrollen, sier hun.

På TV-bildene kunne det se ut som Berger slo ryggen i fallet. Det avkrefter hun.

- Nei, det gikk egentlig veldig bra med meg. Men jeg var veldig usikker på hvordan det hadde gått med børsa, for den ene reimen hadde løsnet. Men da jeg skjøt fullt på førsterunden, var det fallet glemt, sier hun.

Darja Domratsjeva og Gabriela Soukalova tok henholdvis gull- og sølvmedalje.

For Ann-Kristin Flatland gikk det enda dårligere, og hun måtte ta til takke med en 25.-plass av de 30 startende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.