*Nettavisen* Sport.

B-prøven er også positiv

I TRØBBEL: Den dopingmistenkte utøverens b-prøve skal også være positiv. Mye tyder på at det dreier seg om Evi Sachenbacher-Stehle. Foto: Odd Andersen / Afp

Tysklands pressetalsmann bekrefter at også prøve nummer to viser spor av doping.

21.02.14 16:31

Klikk på bildet for å forstørre.

SOTSJI (Nettavisen): Pressetalsmann for det tyske skiforbundet, Stefan Schwarzbach, sier til Nettavisen at b-prøven til den dopingtatte tyske utøveren er positiv.

På grunn av IOC-regler kan han imidlertid ikke bekrefte hvilken utøver det er snakk om, men sier at det kun er snakk om én utøver.

Det tyske nyhetsbyrået DPA og flere andre tyske medier melder imidlertid at det er snakk om skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle.

- Ikke EPO
Schwarzbach forteller at det skal dreie seg om et stimuli.

- Det er ikke EPO. Det virker som det er noe man ofte finner i kosttilskudd, som for eksempel i energibarer, forklarer Schwarzbach.

Sachenbacher Stehle, som i 2012 kuttet ut langrenn til fordel for skiskyting, var også i hardt vært under OL i 2006, da hennes høye blodverdier gjorde at hun ble utestengt i fem dager.

Mange kontroller
I Sotsji OL kommer det til å utføres 2543 dopingkontroller. Dette er første gang en utøver tester positivt under årets leker.

Blant annet testes alle medaljevinnere og flere andre utøvere i hver konkurranse. Dessuten innhentes mange prøver utenom konkurranse, dels vilkårlig og dels på bakgrunn av informasjon.

Det var ingen dopingsaker i Lillehammer-lekene i 1994 eller i Nagano-lekene fire år senere. Sju utøvere ble avslørt under Salt Lake City-OL i 2002 og like mange i Torino i 2006.

Det var bare én dopingsak i Vancouver-OL i 2010. Da ble den polske langrennsløperen Kornelia Marek tatt for bruk av EPO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.