RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VRAKET: Timo André Bakken.
VRAKET: Timo André Bakken. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Bakken fikk ikke «lovet» landslagsplass

Etter langrennssprinten i Drammen ble Timo André Bakken lovet landslagsplass. Slik blir det likevel ikke.

Fredag blir neste sesongs landslag i langrenn presentert. På skiforbundets liste står ikke vinterens norgesmester i sprint, Timo André Bakken, melder NRK.

Han fikk denne uken beskjed om at han er vraket.

Det skjer bare en drøy måned etter at sprintlandslagstrener Arild Monsen lovet Bakken plass etter verdenscupsprinten på hjemmebane i Drammen.

- Timo er grei. Han kommer med på laget. Det kan jeg si her og nå. Han har vært i finale og semifinale hver gang han har hatt sjansen, sa Monsen da.

Nå må Bakken innse at Monsen ikke klarte å holde løftet sitt.

- Begrunnelse var vel litt at neste vinter er det veldig mange tourer som passer best for allrounderne. Så de ville vel bruke ressurser på folk som kunne gå mest mulig skirenn, sier 26-åringen til NRK.

Petter Northug står trolig på lista til landslagssjef Vidar Løfshus fredag, selv om VM-kongen fra Falun har signalisert at han helst vil stå utenfor landslaget.

- Det er rart at de vil tvinge inn folk på landslaget som ikke vil være der, mens folk som vil være der og absolutt hadde trengt det, ikke kommer inn, sier Timo André Bakken.

Han bekrefter at han har snakket med sprinttrener Arild Monsen denne uka.

- Han sa at innad i skiforbundet er det demokrati og flertallet bestemmer, og da ble det flertall for å ikke ta med meg. Så sånn ble det. Trenerteamet ville også stå samlet, så han sier ikke om han ville ha meg med eller ikke. Det er en avgjørelse jeg ikke får gjort noe med, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere