Bardal: - Jeg skulle gjerne hatt den Kollen-seieren

Anders Bardal ble nummer to i verdenscuprennet i Holmenkollen søndag. Kun tyske Severin Freund var bedre.

Anders Bardal ble nummer to i verdenscuprennet i Holmenkollen søndag. Kun tyske Severin Freund var bedre. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Trønderen maktet ikke å tukte tyske Severin Freund.

09.03.14 16:45

Anders Bardal havnet på andreplass i søndagens verdenscuprenn i Holmenkollen.

- Bra dag
Et hopp på 127 meter i finaleomgangen sikret ham plassen bak vinneren Severin Freund, som tok sin åttende verdenscupseier. 13,3 poeng skilte Bardal og den tyske vinneren.Kamil Stoch tok tredjeplassen.

- Dette var en bra dag i bakken, men jeg skulle gjerne hatt den Kollen-seieren, for ting er veldig bra nå. Det var veldig nære, men det var én som var et par hakk bedre enn meg i dag, sier Bardal til NRK etter rennet.

- Jeg er veldig fornøyd, men jeg skulle gjerne ha kjempet enda nærmere, fortsetter han.

Bardal hoppet 128 meter i første omgang, og med nedslag tok han ledelsen med 128,6 poeng. Men tyske Severin Freund hoppet fire meter lenger, og det var derfor tysk ledelse før finaleomgangen. Freunds 132 meter ga ham 134,9 poeng, 6,3 poeng foran Bardal på andreplass. Kamil Stoch lå på tredjeplass etter første omgang.

– Det var et bra hopp, men ikke perfekt. Det er ikke så stor avstand opp, sa Bardal til NRK etter første omgang.

Anders Bardal gjorde to gode hopp i Holmenkollen søndag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Hilde er tilbake
Tom Hilde, som ble vraket fra OL-laget, var nest beste nordmann i Kollen søndag. Han lå på 11.plass etter første omgang etter et hopp på 127 meter. I andre omgang hoppet han 124, 5 meter og endte opp med en poengsum på 234,2 poeng og en 13. plass.

- Hilde er tilbake, og det er morsomt, sa Espen Bredesen på NRK etter rennet.

Hilde selv er fornøyd med å være tilbake.

– Det har vært en bra dag. 13.-plassen var sesongbeste, og det sier jo mer om hvordan sesongen har vært. Men jeg hadde det moro. Det er noe å ta med seg videre, sier Hilde til NTB.

Andreas Stjernen havnet til slutt på 17.plass, Rune Velta tok en 19.plass.

Ole Marius Ingvaldsen havnet på 39.-plass i første omgang og fikk dermed ikke hoppe finaleomgangen.

Kamil Stoch havnet på tredjeplass i Kollen søndag, og økte dermed luken til toer Peter Prevc med 36 poeng i verdenscupen. Stoch har 1320 poeng mot Prevc' 1152, og har dermed et solid forsprang når bare avslutningsrennene i Planica 21. og 23. mars gjenstår. Anders Bardal ligger på femteplass i sammendraget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.