RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IMPONERTE: Formen ser ut til å¨være i anmarsj for Anders Bardal.
IMPONERTE: Formen ser ut til å¨være i anmarsj for Anders Bardal. Foto: Jens Meyer (Ap / NTB scanpix)

Bardal best av de nest beste

Sist oppdatert:
Fiasko for Anders Jacobsen.

Ingen av hopperne som måtte kvalifisere seg til fredagens verdenscuprenn klarte å følge Anders Bardal på lengden.

Den rutinerte Steinkjer-hopperen landet på 140,5 meter i kvalifiseringsomgangen i finske Kuusamo torsdag, og det med lavere fart enn mange av konkurrentene.

Det holdt til å vinne kvaliken med over ti poengs margin til hjemmehåpet Anssi Koivuranta (133,5 meter) på andreplassen. Severin Freund fra Tyskland (131,5 meter) ble nummer tre blant dem som måtte kvalifisere seg til rennet.

Også Rune Velta og Tom Hilde er kvalifisert etter henholdsvis 21.- og delt 26.-plass i kvaliken. Med i konkurransen er også debutanten Joachim Hauer, som klarte seg videre med en delt 36.-plass.

Anders Jacobsen mislyktes derimot fullstendig med sitt forsøk. Et svev på 122,5 meter holdt bare til 45.-plass. Det betyr plass på tribunen for den tidligere hoppukevinneren.

Som vanlig er hopperne som ligger best an i verdenscupen sammenlagt forhåndskvalifisert til konkurransene.

Åtte av disse valgte likevel å hoppe kvalifiseringsomgangen i Nordøst-Finland. Tyske Andreas Wellinger (144,5 meter) og sloveneren Peter Prevc (142,5 meter) svevde lenger ned i bakken enn Bardal, uten at disse hoppene hadde noen betydning.     

Anders Fannemel var også blant de forhåndskvalifiserte etter sin fjerdeplass i verdenscupåpningen. Han landet på 136,5 meter.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere