RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bardal i thriller

Anders Bardal ble nummer to i verdenscuprennet i Planica fredag.
Anders Bardal ble nummer to i verdenscuprennet i Planica fredag. Foto: Petr David Josek (Ap)
Sist oppdatert:
Anders Bardal tangerte Roar Ljøkelsøys rekord.

Anders Bardal skrev seg på ny inn i norsk hopphistorie da han tangerte Roar Ljøkelsøys rekord med antall pallplasseringer i verdenscupen da han kom på 2. plass i Planica fredag.

Ljøkelsøy hadde den norske rekorden med totalt 32 pallplasseringer i verdenscupen før fredagens renn, men nå har altså Bardal tangert rekorden, skal vi troNRKs Arne Scheie.

Freund vant
Med et hopp på imponerende 136,5 meter, ledet Bardal rennet etter første omgang.

Men det var jevnt i toppen, og i andreomgang tangerte formhopperen Severin Freund sin egen bakkerekord fra førsteomgang med et hopp på 137,5 meter.

Bardal klarte ikke å overgå tyskerens lengde i sitt andre hopp. Nordmannen måtte hoppe under noe vanskeligere forhold, men strakk seg likevel til 134,5 meter. Dessverre holdt det «kun» til andreplass for trønderen, tre tideler bak Freund. 

God norsk innsats
Men det var ikke bare Anders Bardal som hadde en god dag i hoppbakken. Flere av de norske hopperne leverte en solid innsats i bakken med en størrelse på 139 meter fredag ettermiddag. 

Andreas Stjernen presterte sesongbeste med en 10. plass. Anders Fannemel ble nummer 12, mens Tom Hilde ble nummer 19. 

Hjemmehåpet Peter Prevc ble nummer tre, mens polske Kamil Stoch ble nummer fire. Mer skulle ikke til for at Stoch kunne juble for seieren i verdenscupen sammenlagt. 

Verdenscupen i hopp fortsetter med lagkonkurranse lørdag, før sesongen avsluttes med ny individuell konkurranse i Planica søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere