RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bardal satser videre

SATSER VIDERE: Anders Bardal tar en ny sesong i hoppbakken.
SATSER VIDERE: Anders Bardal tar en ny sesong i hoppbakken. Foto: Petr David Josek (Ap)
Sist oppdatert:
- Verdens beste jobb.

Anders Bardal (31) har bestemt seg for å fortsette karrieren og tar minst en sesong til i hoppbakken.

Etter sesongslutt har Bardal vurdert framtiden sin som skihopper. Han vil ikke gi seg ennå, skriver Trønder-Avisa.

- Jeg har bestemt meg for å fortsette å hoppe på ski. Dette er verdens beste jobb, og det er ingen grunn til å slutte i den når jeg fortsatt er med i verdenstoppen, sier Bardal.

31-åringen har vært Norges beste hopper de siste sesongene. Han tok bronse i normalbakken i Sotsji-OL og sølv i skiflygings-VM i vinter. I fjor ble han verdensmester i normalbakken, mens han vant verdenscupen sammenlagt for to år siden.

Vil ha mer
Bardal er sulten på mer suksess.

- Jeg føler jeg mangler en pallplassering fra hoppuka. Den har jeg veldig lyst på. Dessuten frister det veldig å vinne et laggull i VM i Falun neste år. Gullet med Nord-Trøndelag i lag-NM i Molde forrige helg var mitt første mesterskapsgull i lag noensinne. Det er noe spesielt med det å vinne sammen med kompisene, sier han.

– Tanken om å havne på topp fem i verdenscupen sammenlagt i flere sesonger på rad, trigger også. Det sier noe om stabiliteten, forteller Bardal.

Farsfigur
Landslagssjef Alexander Stöckl er glad Bardal fortsetter.

- Det er veldig viktig for oss. Ikke bare fordi han er en av de beste hopperne i verden, men også som person er han viktig. Han representerer det vi ønsker i en utøver. Han har jobbet hardt over lang tid og viser at hardt arbeid lønner seg. Samtidig er han nærmest en farsfigur for de øvrige utøverne på laget, sier Stöckl til Trønder-Avisa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere