RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare å ta av seg hatten, Sverige!

Canada og lagkaptein Sidney Crosby var minst et hestehode foran svenskene og tok et fortjent OL-gull.
Canada og lagkaptein Sidney Crosby var minst et hestehode foran svenskene og tok et fortjent OL-gull. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
«Tre Kronor» var sjanseløse i OL-finalen.

SVERIGE - CANADA 0-3

Ishockeyfinalen for menn. Den siste OL-øvelsen, for mange den store rosinen i pølsa, og det aller viktigste i hele OL for Sverige, har fullført de 22. olympiske vinterlekene.

Gigantoppgjøret mot Canada ble ikke noen stor opptur for et tamt svensk mannskap.

De blågule var greit med på notene i omtrent halve kampen, men så tok kreftene etter hvert mer og mer slutt.

En scoring av Jonthan Toews i første periode førte Canada foran, og ga et forsprang som Sverige aldri klarte å svare på.

Ble slitt ut
Svenskene fikk ikke uttelling for et overtallsspill i begynnelsen av midtperioden.

Det skulle nok trener Per Mårts gjerne sett at spillerne hadde fikset. For i resten av perioden virket det som Canada fikk en stadig bedre grep på kampen, mens «Tre Kronor» ble gående i lange spillsekvenser uten å få byttet på mannskapet.

New York Rangers-målvakt Henrik Lundqvist var både god og heldig da han avverget flere store sjanser. Men da forsvaret foran ham begynte å slurve, klarte heller ikke «Lunkan» å stå imot.

Det hjalp heller ikke at Jonathan Ericsson forærte Sidney Crosby både pucken og en mulighet aleine mot Lundqvist.

Canadas største idrettsstjerne takket for sjansen med å gjøre som forrige gang han spilte OL-finale. Han satte gummiskiva i mål, noe han ikke hadde gjort tidligere i årets turnering.

Forløsende
Dermed fikk verdens mest ishockeygale nasjon igjen full uttelling i et OL. Canada da vant også på hjemmebane i Vancouver for fire år siden, den gangen etter spilleforlengelse mot USA og en matchvinnerscoring av Sidney Crosby.

Passende nok steg Pittsburgh Penguins-stjernen fram i rampelyset igjen da det skulle avgjøres i Sotsji.

SLEPEN DRAGNING: Sidney Crosby satte inn 2-0 via beinet til Henrik Lundqvist og gjorde jobben enda vanskeligere for Sverige.


I en tredje periode som ble enda mer dominert av Canada, økte Chris Kunitz til 3-0 etter en ny svensk feil. For Sidney Crosbys rekkekamerat fra Pittsburgh var også dette det første målet i lekene.

Et Sverige uten flere av sine viktigste stjerner var aldri i nærheten av en gjentakelse av bedriften fra OL på Lillehammer i 1994.

Rett før kampstart ble Washingtons Capitals-stjernen Nicklas Bäckström hentet ut av garderoben, og fikk beskjed om at han hadde avlagt en positiv dopingprøve.

I tillegg til dette har skader på profilene Henrik Zetterberg og Henrik Sedin svekket laget.

Ingen fest
Noen feiring kommer av medaljene kommer ikke på tale for noen av landenes ishockeystjerner.

Samtlige NHL-spillere er ifølge Aftonbladet beordret tilbake til Nord-Amerika umiddelbart. Med eget charterfly.

Alle proffene fra den nordamerikanske ligaen plassert på flyet, unntatt to av Sveriges medaljevinnere.

Skellefteå-spilleren Jimmie Ericsson, og Washington Capitals’ Marcus Johansson som må til Stockholm for å fornye visumet, er de eneste som reiser med Tre Kronors støtteapparat og den svenske olympiske komiteen tilbake til Stockholm.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere