*Nettavisen* Sport.

Billettsalget steg med 50 prosent etter Bjørndalen-seier

Billettsalget til skiskytter-VM i Holmenkollen har økt etter at Ole Einar Bjørndalen vant i Östersund. Foto: Christine Olsson (NTB scanpix)

Billettsalget til VM i Holmenkollen steg betydelig etter Ole Einar Bjørndalens verdenscupseier i Östersund.

09.12.15 09:23

Ole Einar Bjørndalen overrasket stort da han på imponerende vis vant 20-kilometeren under verdenscupåpningen i Östersund forrige uke.

Det er tydelig at mange satt pris på veteranens seier, for nå melder arrangøren av VM i Holmenkollen i en pressemelding at billettsalget steg med 50 prosent døgnet etter Bjørndalens seier.

- Sammenlignet med normalt dagssalg de siste ukene var Bjørndalen-effekten tydelig. Utslaget kom rett etter målgang og salget steg markant, sier Per Bergerud, administrerende direktør for Skiskytter-VM 2016.

Arrangøren nærmer seg nå 60.000 solgte billetter til mesterskapet som arrangeres fra 3. mars - 13. mars.

LES OGSÅ: Denne lastebilen skal hjelpe Bjørndalen til VM-gull

Tror ikke på fullt hus

Målet er at minst dobbelt så mange skal ta turen til Holmenkollen i starten av mars, men dett betyr likevel at det kan bli 75.000 plasser som vil stå ledig ettersom det er plass til 200.000.

Selv om arrangøren ikke tror at de vil klare å fylle Holmenkollen, er de likevel klare på at de er godt fornøyd om de når målet på 125.000 solgte bille

- 125.000 er ikke et forsiktig anslag. Det er det vi styrer etter. Men vi håper og tror at det skal komme flere, sa kommunikasjonsjef Erik Trosby til Nettavisen tidligere i høst.

Sesongens høydepunkt

Det er liten tvil om at de norske utøverne gleder seg til mesterskapet på hjemmebane. Da Nettavisen snakket med flere av Norges største stjerner på Sjusjøen i november, var alle tydelige på at VM var sesongens store mål.

Ole Einar Bjørndalen deltok sist det var VM på hjemmebane i 2000, og til tross for at han vil være 42 år i mars, er han fortsatt like imponert som for 15 år siden.

- Jeg husker forrige VM i Oslo veldig godt. Jeg husker siste samlingen før VM, jeg var like gira da som jeg er i dag. Nå har jeg litt mer erfaring, så jeg håper at jeg kan score litt på det. Jeg tror jeg har like stor forutsetning for å lykkes nå, som jeg hadde i 2000, hvis ting går som det skal, sa Bjørndalen til Nettavisen forrige måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.