To tretthetsbrudd i bekkenet etter fødselen for snart ett år siden gjorde at hun slet i sommer. Bjørgen fulgte opp Beito-seieren med seier også i Ruka, til hennes verdenscupseier nummer 103.

– Det føles veldig godt. Jeg visste at jeg var god nok til å kjempe om pallen, men det er ekstra artig å stå øverst. Jeg synes det er utrolig artig å være tilbake og vinne. Det betyr like mye å vinne nå som det gjorde før. Det smaker like godt, sa 36-åringen etter å henvist finske Krista Pärmäkoski til 2.-plass og Heidi Weng til 3.-plass.

– Hvor står du nå ifølge skjemaet du la opp til i sommer?

– Da jeg fikk den skaden i mai og startet å gå på rulleski først i august, så hadde jeg sett for meg at jeg trengte tiden fram til jul, så jeg må si at jeg ligger langt foran det jeg trodde i august.

Løft

Bjørgen tror også at det er mulig å løfte seg enda mer fram mot sesongens store mål, VM i Lahti i februar.

– Jeg håper fortsatt at jeg kan løfte meg og at jeg kan gå enda fortere i løpet av vinteren. Jeg må nok være forberedt på at jeg kan bli mer ujevn enn før, men igjen så vet jeg at jeg er god nok til å vinne løp på gode dager.

(Artikkelen fortsetter under)

Marit Bjørgens plan er fortsatt at hun går alle renn før jul og at hun står over Tour de Ski.

– Det gjelder å få til en god treningsperiode. Jeg tror at jeg trenger det etter skader og ujevne perioder gjennom sommeren. Høsten har vært bra, men sommeren var mindre bra.

Borte

– Dette har vært den første helgen borte fra sønnen din Marius. Hvordan har det vært?

– Det har gått veldig bra. Jeg savner ham. Nå har jeg fått mer fokus på meg selv og det å gå skirenn, og så har jeg fått mye mer tid sammen med jentene, og det synes jeg har vært veldig trivelig. Jeg har sovet godt, men våkner fortsatt veldig tidlig. Kroppen er nok innstilt på å våkne før sju.

Det har vært en spesiell oppladning til sesongen for de norske langrennsløperne. Det har selvsagt også Marit Bjørgen merket.

– Jeg synes at tonen og samholdet i laget er bra. Vi er veldig god til å konsentrere oss mot det vi skal gjøre og tenke på det sportslige, og så har vi alle god kontakt med Therese (Johaug). Det er viktig å støtte henne oppe i alt det her også. Therese følger med og støtter oss, og ja, vi har vært i kontakt med henne i løpet av denne helgen også. (©NTB)